Oscar Piastri op weg naar Williams voor stoeltje in 2023

Piastri

Alpine-junior Oscar Piastri is dichtbij een deal om in 2023 op de grid te verschijnen als coureur van Williams, zo meldt The Race. Nicholas Latifi zal het veld moeten ruimen bij de Britse renstal.

De Australiër Piastri is een van de hoogst aangeschreven talenten in de autosport met een unieke serie van drie titels op rij. Piastri won de Formule Renault Eurocup, de Formule 3 en de Formule 2 achtereenvolgens tussen 2019 en 2021. Alpine pikte de jonge coureur op, maar kon hem niet plaatsen. Nu biedt Williams soelaas voor 2023. The Race verwacht dat voor Silverstone het in kannen en kruiken is en dat de deal wereldkundig gemaakt wordt.

Uitleenbeurt

Voor Piastri zal het een tijdelijke plek zijn bij Williams. Alpine heeft meermaals aangegeven daarvoor open te staan, maar dat een permanent afscheid er niet in zit. Alpine zelf heeft namelijk grote toekomstplannen voor de Australiër maar kan hem zelf nog niet plaatsen. Esteban Ocon heeft voor 2023 nog een doorlopend contract en de verwachting is dat Fernando Alonso ook in 2023 de Franse renstal zal vertegenwoordigen.

Overigens is een uitleenbeurt geen unicum voor Williams. Alexander Albon is op papier nog onder contract bij Red Bull en is ook op 'huurbasis' naar Williams getrokken. Een duo dat geleend wordt is zodoende zomaar mogelijk volgend seizoen.

Alexander Albon op de grid na drivers parade GP Australië 2022

Einde Latifi

Met de mogelijke komst van Piastri zal Nicholas Latifi verdwijnen. De Canadees neemt veel sponsorgelden mee en heeft tijdens de COVID-pandemie een belangrijke rol gespeeld in het overeind houden van Williams. Nu de grootste financiële druk eraf is en dat de prestaties van Latifi ronduit teleurstellend zijn, zal hij het veld moeten ruimen. 

Lees ook: Mexicaanse overwinning in de NASCAR voor Daniel Suarez

Lees ook: Fysieke klachten voor Lewis Hamilton na GP Azerbeidzjan

Lees ook: Williams: Penalty's voor Latifi, positief weekend voor Albon

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden