Christian Horner: Ook zonder uitvalbeurt Leclerc gewonnen

christian horner gp azerbeidzjan

Christian Horner is ervan overtuigd dat de winst in Azerbeidzjan hoe dan ook in handen van Red Bull zou vallen. Daarbij duidt hij op de "goede auto" van het team en het verschil in strategie met Charles Leclerc. Door zijn uitvalbeurt heeft het échte gevecht deze race niet plaats kunnen vinden.

Charles Leclerc startte in Azerbeidzjan vanaf pole position, maar Sergio Pérez nam direct in bocht 1 de leiding over in de wedstrijd. Binnen het team was duidelijk dat Max Verstappen deze plaats snel over zou nemen, toen Leclerc eenmaal een pitstop had gemaakt. Hij reed immers snellere tijden dan zijn teamgenoot. Vanaf dat moment heeft Red Bull zijn eigen race gereden. George Russell was op de derde plek te ver weg om het de Red Bull-coureurs lastig te maken. Door de vroege uitvalbeurten van Ferrari, heeft er geen gevecht plaatsgevonden tussen de huidige topteams. "Vandaag hebben we geprofiteerd van de pech die Ferrari had, maar het is ergens wel jammer dat er een voortijdig einde kwam aan het gevecht, want ik denk dat wij een goede auto voor de race hadden en Charles op strategie hadden kunnen verslaan met de route die wij hadden gekozen", zo laat Horner weten aan onder meer Motorsport.com.

verstappen en perez bakoe

Foto: Red Bull Content Pool (Clive Rose/Getty Images)

Goede basis

Horner is tevreden over de manier waarop zijn team dit weekend presteerde. Het is ondertussen wel duidelijk dat Ferrari onverslaanbaar is over één ronde. Toch lijkt de racepace van het team nog niet optimaal. Mede daardoor had Horner er alle vertrouwen in dat zijn team er met de winst vandoor zou gaan: "Ik denk dan ook dat we er erg goed voor stonden, maar we zullen nooit weten hoe dat zou zijn afgelopen door een ongelukkige dag voor Ferrari, en dan met name voor Charles." Wat volgens de Brit ook meespeelt, is de strategie die Ferrari aanhaalde. Leclerc werd tijdens de eerste virtual safety car, in ronde negen al, naar binnen gehaald. Dat is erg vroeg, wil je de race met één stop uitrijden. Met de betere pace van Red Bull en het bandenvoordeel, zag Horner het verdere verloop van de race rooskleurig in.

2021

Met deze zesde editie van de Grand Prix van Azerbeidzjan, heeft Verstappen hier zijn eerste podiumplek weten te bemachtigen. Met name de race van vorig jaar was erg ongelukkig, waar hij een paar rondes voor het einde door een klapband uitviel. Horner noemt dit dan ook wel een "revanche voor vorig jaar". Met deze overwinning, en de uitvalbeurt van Leclerc, staat de Nederlander nóg steviger voor in het kampioenschap. Hij heeft momenteel een voorsprong van 34 punten voorsprong op Leclerc, die ondertussen is afgezakt naar de derde plek in het kampioenschap. Pérez heeft de tweede plek overgenomen. 

Lees ook: Rolf Meter en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Fysieke klachten voor Lewis Hamilton na GP Azerbeidzjan

Lees ook: Williams: Penalty's voor Latifi, positief weekend voor Albon

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen