Mercedes: We blijven de 2022 auto ontwikkelen

door Olav Veenhof
Mercedes W13 zoomed in

Mercedes zegt de ontwikkeling aan de 2022 auto niet stop te zetten. Het is nog te vroeg in het seizoen om te de W13 niet meer te ontwikkelen en de focus op volgend jaar te leggen, zo laat Toto Wolff weten aan Motorsport.com.

Er gingen verschillende geluiden rond dat Mercedes de ontwikkeling aan de auto van dit jaar stop zou zetten en zich volledig zou gaan focussen op de auto van volgend jaar. Daar wil Mercedes-teambaas Toto Wolff nog niets van weten: Ik denk dat je pas kan starten met het ontwikkelen van de auto van 2023 als je niet weet wat je aan de auto van dit jaar moet veranderen."

Afwisselende resultaten

De Britse-coureur kon zijn knappe vierde plek in Bakoe geen vervolg geven. Tijdens de vrijdag in Canada liet Lewis Hamilton na de vrije trainingen doorschemeren dat hij op dit moment geen verbetering gaande ziet in de Mercedes W13: "Ik denk dat dit de auto is waar we het mee moeten doen voor dit jaar. We moeten er alles aan doen om te zorgen dat we volgend jaar een betere auto hebben", aldus de zevenvoudig wereldkampioen. 

Vast in niemandsland

De reglementswijzigingen hebben de grid door elkaar geschud. De auto is beduidend minder competitief ten opzichte van voorgaande jaren. Het team van Mercedes bevindt zich op het gebied van het constructeurskampioenschap op niemandsland. Mercedes heeft op papier de derde auto van de grid. Het verschil in punten tussen nummer vier McLaren en Mercedes bedraagt bijna honderd punten. Terwijl het verschil in snelheid met de nummer twee Ferrari weer aanzienlijk groot is. Na de Grand Prix van Azerbeidzjan riep Toto Wolff dat Lewis Hamilton als vierde was geëindigd in een "shitbox". De auto heeft enorm veel last van drag waardoor de auto snelheid mist op het rechte stuk. Daarnaast is Mercedes het team dat het meeste last heeft van porpoising. Het gestuiter op het rechte stuk zorgt een lagere topsnelheid en naast fysieke klachten ook nog eens een vermindering van het zicht.

Lees ook: Toto Wolff woedend na vergadering met andere teambazen

Lees ook: Lewis Hamilton: Niets wat we aan de auto doen lijkt te werken

Lees ook: Toto Wolff: We werken hard om gat te dichten

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden