Toto Wolff: We werken hard om gat te dichten

Toto Wolff Grand Prix Hongarije 2021

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, denkt dat zijn team terug kan komen naar de top van het veld. Het team vecht om het gat te dichten naar Ferrari en Red Bull.

Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan heeft het team van Mercedes, mede door een dubbele uitval bij Ferrari, de derde en vierde plek behaald. Daarmee dichtte het team in punten een groot deel van het gat naar Ferrari. Teambaas Toto Wolff was tevreden met het resultaat, vertelt hij tegen zijn team. "Bakoe was een lastig weekend voor ons, vooral door porpoising, maar we hebben onze kansen gemaximaliseerd en verlieten Azerbeidzjan met een solide puntenaantal", meent Wolff.

De betrouwbaarheid van Mercedes is dit jaar goed. Het team is de enige op de grid die bij elke race twee bolide's aan de finish had. In Bakoe profiteerde het team van de uitvallen bij Ferrari. "We profiteerden van ongeluk bij anderen, maar betrouwbaarheid is een belangrijke factor in Formule 1 en we werken hard op de fabriek om beide auto's bij de finish te krijgen." Daarentegen blijft Wolff wel reeël. "We waren qua pace los van het middenveld, maar een slag achter de top twee teams", concludeert Wolff.

Hamilton_Mercedes_Bakoe

Grand Prix van Canada

Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie staat de Grand Prix van Canada weer op het programma voor komend weekend. Mercedes kijkt nog steeds tegen een achterstand aan tegenover Ferrari en Red Bull. "We werken hard om het gat te dichten. Ik hield ervan hoe het team vocht met de materialen die ze had om het beste resultaat te krijgen." Wolff kijkt uit naar de terugkeer in Canada. "We zijn niet in Montreal geweest sinds 2019, we hebben er allemaal zin om terug te keren. Het is een mooie stad en de Canadeze fans hebben veel passie voor de sport. Het circuit is een unieke uitdaging, met chicanes en lange rechte stukken. We hopen dat we een stap vooruit kunnen zetten dit weekend", aldus Toto Wolff.

Lees ook: Guanyu Zhou: Problemen van Azerbeidzjan zijn opgelost

Lees ook: Grand Prix van Australië tot en met 2035 op F1-kalender

Lees ook: Max Verstappen: Ik kijk uit naar Montreal

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden