BREAKING: Grand Prix van Australië tot en met 2035 op F1-kalender

door Tim Koenders
Albert Park circuit

De Formule 1 zal tot en met 2035 in actie komen op Albert Park. Naast de Formule 1 zullen ook de Formule 2 en de Formule 3 op het Australische circuit te zien zijn.

Sinds 1996 wordt de Grand Prix van Australië verreden op Albert Park. Een aantal jaar was de race in Australië de opening van het Formule 1-seizoen. Het circuit had nog een contract tot en met 2025 maar die is opengebroken en verlengd met tien jaar. De Grand Prix van Australië blijft dus tot en met 2035 op de kalender en wordt verreden op Albert Park. Naast de Formule 1 zullen de fans vanaf 2023 ook kunnen genieten van de Formule 2 en de Formule 3. De opstapklasses naar de Formule 1 reden nog niet eerder op het Australische circuit.  

Volle tribunes

Stefano Domenicali, CEO van de Formule 1, is erg blij dat het contract is verlengd. “De race is altijd één van de favorieten onder de fans, teams en coureurs geweest.” Dat liet Stefano Domenicali weten aan Formula 1. Dit jaar waren er meer dan 400.000 fans aanwezig gedurende het raceweekend, een record voor de Grand Prix van Australië. “We zagen dit jaar volle tribunes met gepassioneerde fans. We kijken uit naar de toekomst en zeker naar de groei van de sport in Australië.”

Lees ook: Pirelli: Veel vraagtekens voor Canada

Lees ook: Mercedes geeft toe: We zijn te ver gegaan in Bakoe

Lees ook: Latifi weerspreekt geruchten: Blijf dit jaar gewoon

 

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden