Latifi weerspreekt geruchten: Blijf dit jaar gewoon

door Patrick Wuite
nicholas latifi monaco 2022

Nicholas Latifi ontkent dat de Grand Prix van Canada, zijn thuiswedstrijd, zijn laatste race in de Formule 1 voor het team van Williams gaat worden. "Ik ben er gewoon de rest van het jaar bij", stelt de Canadees. 

Over de toekomst van Latifi, die een lastige start van het seizoen beleeft, is de laatste tijd veel gezegd en geschreven. Nyck de Vries en vooral Oscar Piastri worden in verband gebracht met het tweede zitje bij Williams. Piastri zou zelfs al een contract hebben getekend en Latifi na de Grand Prix van Canada vervangen. Latifi zelf is ervan overtuigd dat hij de rest van het jaar in de Williams-bolide zit, maar legt zichzelf wel druk op. 

Druk

"Er is altijd druk. Als je goed presteert en ook als je minder presteert, zoals dat nu het geval is. Ik weet dat ik mezelf moet verbeteren. En dat wil ik ook. Ik ben niet blij met hoe het nu gaat", tekende Latifi op aan onder andere RaceFans.

Nicholas Latifi vrijdag op de baan Spanje 2022

2023

Over 2022 is Latifi dus stellig, maar of we hem in 2023 gaan terugzien, is maar de vraag. Latifi zelf weet dat ook niet. "Ik voel dat ik onder druk sta. Maar dat is denk ik voor alle coureurs die nog geen contract hebben voor volgend jaar", aldus de Williams-coureur.

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix van Canada

Lees ook: Alpine-coureurs twijfelen over extreem low-downforce pakket

Lees ook: Christian Horner: Ferrari zal sterk terugkomen

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden