Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix van Canada

circuit gilles villeneuve

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Canada op de kalender. Voor de 41e keer zal er geracet worden op het historische half-stratencircuit in Montréal. Namens Grand Prix Radio blikt Jeroen Bleekemolen alvast vooruit op de race.

Na twee jaar afwezigheid keert de Formule 1 weer terug naar het prachtige circuit in Canada, waar Lewis Hamilton ooit zijn eerste overwinning behaalde. De belangrijkste vraag die rijst, kan Ferrari terugslaan? De Italiaanse renstal kende een teleurstellende race in Azerbeidzjan, met een dubbele uitvalbeurt en is daarmee op flinke achterstand gezet. “Wil Ferrari nog meedoen voor de titel zullen ze flink aan de bak moeten”, aldus Bleekemolen.

 

Verhoudingen Red Bull-coureurs

Daarnaast wordt het interessant om te zien hoe verhoudingen tussen Max Verstappen en Sergio Pérez liggen. “Er waren veel verhalen dat Sergio Pérez misschien wel mee zou kunnen doen om de titel en hij is ook niet helemaal kansloos met 21 punten achterstand op Max Verstappen”, zegt Bleekemolen. Wel merkt hij op dat Verstappen tijdens de race in Azerbeidzjan ontzettend snel was. Pérez versloeg zijn teamgenoot daarentegen al twee maal op rij in de kwalificatie.

 

Middenveld dicht op elkaar

In het middenveld zijn de verschillen volgens Bleekemolen erg klein en kan uitgekeken worden naar mooie gevechten. Fernando Alonso heeft een paar goede races achter de rug en geeft zijn jongere teamgenoot Esteban Ocon het nakijken. Ook de McLaren-coureurs zaten in Bakoe dicht op elkaar.

Pirelli neemt de drie zachtste compounds mee naar Montréal, net als in Monaco en Bakoe. Het Circuit Gilles Villeneuve is ook een soort stratencircuit, dus Bleekemolen verwacht weinig bandenslijtage en veel actie dicht langs de muren.

De gehele update van Jeroen Bleekemolen is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: F1 aan Tafel: Zitje Piastri is voorzet op Williams-Renault deal

Lees ook: Alpine-coureurs twijfelen over extreem low downforce-pakket

Lees ook: Voorlopige oplossing voor probleem Sainz, nog niet voor Leclerc

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden