Christian Horner: Ferrari zal sterk terugkomen

door Steffie van Hamersveld
Horner

Red Bull Racing liep de laatste races flink uit op concurrent Ferrari in het constructeurskampioenschap. Red Bull-teambaas Christian Horner is er echter zeker van dat Ferrari sterk terug zal komen als de betrouwbaarheidsproblemen zijn opgelost.

Charles Leclerc heeft in het huidige seizoen zes van de acht keer de poleposition achter zijn naam geschreven. Daarmee laat Ferrari zien ontzettend snel te zijn in de kwalificaties. Echter wist Leclerc alleen in Bahrein en Australië zijn poleposition om te zetten in een overwinning. Mede door twee uitvalbeurten en een strategische fout in Monaco staan beide Red Bull-coureurs nu boven Leclerc in het rijderskampioenschap. “Ferrari zal zeker een oplossing vinden voor hun problemen en qua racesnelheid zijn we dan erg aan elkaar gewaagd”, zegt Horner tegen Motorsport.com.

Niet achterover leunen

Volgens Horner is het nog een lang seizoen en kan Red Bull niet achterover leunen. In de laatste paar races heeft het team uit Milton Keynes een comfortabele voorsprong opgebouwd ten opzichte van Ferrari, maar dit momentum kan ook ineens omkeren. “We zagen de laatste races de punten erg op en neer schommelen, dat geeft wel aan hoe snel het kan omslaan”, aldus Horner.

 


Straffen onvermijdelijk

De Red Bull-teambaas verwacht wel dat Ferrari ernstig rekening moet houden met gridstraffen later in het seizoen, gezien het aantal gebruikte motoren. Op dit moment wordt onderzocht wat de uitvalbeurt van Charles Leclerc in Bakoe heeft veroorzaakt. Ferrari liet gisteren weten wel een kortetermijnoplossing te hebben voor de motor van Carlos Sainz.

Lees ook: Alpine-coureurs twijfelen over extreem low downforce-pakket

Lees ook: Discussie penalty's voor veroorzaken vlaggen tijdens kwalificatie laait op

Lees ook: Dubbele DNF Bakoe kopzorg voor Mattia Binotto

door Steffie van Hamersveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden