Mercedes geeft toe: We zijn te ver gegaan in Bakoe

door Patrick Wuite
Lewis Hamilton Spanish Grand Prix

James Vowles geeft toe dat Mercedes "te ver" is gegaan met de setup van de auto in Bakoe, wat leidde tot ontzettend veel porpoising op het rechte stuk en rugklachten bij Lewis Hamilton. De strateeg van Mercedes zegt ook dat ze dit niet nog een keer gaan doen.

Het hele jaar al, op Barcelona na, heeft Mercedes last van porpoising op de rechte stukken, maar in Bakoe was het wel heel erg. Geen enkele auto stuiterde zoveel op het lange rechte stuk als de W13 van Lewis Hamilton en George Russell afgelopen weekend in Azerbeidzjan. Dit leidde ook tot pijn bij Lewis Hamilton, die halverwege de race klaagde over een pijnlijke rug. Na de race stapte hij ook als een gebroken man uit en dit komt volgens James Vowles, de hoofdstrateeg van Mercedes, door een té extreme setup. 

Niet nog een keer

"We hebben het pakket te ver gepusht afgelopen weekend. En dat zorgde ervoor dat de coureurs zich niet comfortabel voelden in de auto. Dat moeten we niet nog een keer doen", zegt Vowles. 

Hamilton_Mercedes_Bakoe

Present

Na de race liet Toto Wolff weten dat het onzeker was of Lewis Hamilton zou deelnemen in Canada, maar Vowles neemt die twijfel weg. "Ik heb een paar uur met hem gesproken en hij voelt zich 'oké'. Vrijdag zit hij gewoon in de auto", aldus de strateeg van Mercedes.

Lees ook: Christian Horner: Ferrari zal sterk terugkomen

Lees ook: Voorlopige oplossing voor probleem Sainz, nog niet voor Leclerc

Lees ook: F1 heeft focus op Zuid-Afrika voor terugkeer in 2023

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden