Guanyu Zhou: Problemen van Azerbeidzjan zijn opgelost

door Tim Koenders
Guanyu Zhou Alfa Romeo

Guanyu Zhou zegt dat de problemen die het team had tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan zijn opgelost. De Chinees leek op weg naar punten maar viel uit met motorproblemen. In Canada wil hij de punten die hij in Azerbeidzjan verloren heeft terugpakken.

Guanyu Zhou maakt dit seizoen zijn debuut in de koningsklasse van de autosport. Met de ervaren Valtteri Bottas als teamgenoot is het niet altijd even makkelijk. De Fin is vaak de snellere van de twee maar in Bakoe waren de rollen omgedraaid. Gedurende het hele weekend was Guanyu Zhou de snelste Alfa Romeo. De rookie kwalificeerde zich beter en leek tijdens de race op weg naar een goed resultaat. Hij lag in de punten maar toen meldde het team dat hij naar binnen moest komen omdat er problemen waren met de Ferrari-motor. De eventuele punten gingen in rook op. Guanyu Zhou staat nog steeds met slechts één punt op een achttiende plaats in het kampioenschap.

Positiviteit

Vooruitkijkend op de Grand Prix van Canada zegt de Chinees dat de problemen zijn opgelost. “Het voordeel van twee races achter elkaar is dat je gelijk weer de baan op kan na een tegenvallend resultaat. Ik onthoud vooral de positieve punten uit Bakoe.” Dat liet Zhou weten via de website van Alfa Romeo. “Mijn kwalificatie in Q1 was goed en ook de snelheid in de race was positief. Het team heeft hard gewerkt om de problemen die we hadden op te lossen. In Montreal gaan we terughalen wat we verloren zijn in Bakoe.”

Lees ook: Pirelli: Veel vraagtekens voor Canada

Lees ook: Mercedes geeft toe: We zijn te ver gegaan in Bakoe

Lees ook: Latifi weerspreekt geruchten: Blijf dit jaar gewoon

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden