Max Verstappen: Ik kijk uit naar Montreal

max verstappen bakoe

Na drie jaar lang afwezig te zijn geweest op het Circuit Gilles Villeneuve is het Formule 1-circus weer terug. Max Verstappen kijkt dan ook heel erg uit om weer te racen in Montreal en zijn eerste overwinning daar te pakken. Dit laat hij weten aan Motorsport.com.

Door de pandemie is er op een aantal circuits al even niet meer gereden door de koningsklasse, maar dit jaar is het eindelijk weer zo ver. De Formule 1- coureurs maken zich deze week op voor een race op het Circuit Gilles Villeneuve en dat gaat niet al te makkelijk worden. Ondanks dat kijkt Max Verstappen er naar uit om weer te racen in Montreal. 

Één-tweetje Red Bull

Afgelopen race in Bakoe was een groot succes voor Red Bull, die op het stratencircuit hun derde één-tweetje van het seizoen boekte. Verstappen hoopt dan ook dat dat het in Montreal weer kan gebeuren. De Nederlandse coureur is blij dat het de leiding in het wereldkampioenschap heeft gepakt, maar blijft ook op zijn hoede. "Het zou geweldig zijn als we Canada net als Bakoe ook met een één-tweetje kunnen verlaten. Het is overigens ook fijn dat we aan kop gaan in beide kampioenschappen, maar er is nog wel een lange weg te gaan. We moeten als team blijven pushen en zoveel mogelijk punten binnenhalen", aldus Verstappen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

"Ik kijk uit naar Montreal"

Verstappen heeft op dit circuit nog maar één keer op het podium gestaan. In 2018 werd hij derde in zijn Red Bull. Dit seizoen maakt hij kans op de overwinning op het circuit. Volgens Verstappen heeft de baan een unieke lay-out, al wordt het wel kijken hoe het asfalt is op de baan aangezien er weinig geracet is. "We zijn al een tijd niet in Montreal geweest. Het is fijn om er weer naartoe te kunnen. De baan heeft een unieke lay-out en ik ben benieuwd hoe het asfalt is", vertelt de Nederlandse coureur. Voor Verstappen is het ook nog eens een uniek raceweekend, hij start dan aan de 150ste race uit zijn carrière. Hij kijkt dan ook uit naar het racen in Montreal. "Hopelijk levert de auto goed werk dit weekend. Ik kijk persoonlijk altijd uit naar Montreal. Het is een prachtige stad."

Lees ook: Pirelli: Veel vraagtekens voor Canada

Lees ook: Mercedes geeft toe: We zijn te ver gegaan in Bakoe

Lees ook: Latifi weerspreekt geruchten: Blijf dit jaar gewoon

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden