Carlos Sainz: Ik gaf P2 in de laatste bocht weg

door Olav Veenhof
carlos sainz melbourne

Carlos Sainz denkt dat hij vanaf de tweede plek kon starten als hij niet een moment had in de laatste bocht. De Spaanse coureur had in de laatste bocht een moment overstuur, waardoor hij veel snelheid bij het opkomen van het rechte stuk verloor. Sainz zal de races nu vanaf de derde plek aanvangen.

Aangezien Charles Leclerc achteraan start dit weekend, wist Sainz dat hij voor het Italiaanse team om pole position moest gaan vechten. Na de crash van Sergio Pérez in Q2 leek er voor de Ferrari-coureur een plek op de eerste rij in te zitten. In de eerste sector was Sainz sneller dan wie dan ook en in de middelste sector was hij bezig aan een persoonlijke verbetering. In de laatste sector was hij langzamer dan in zijn eerste run door het moment van overstuur en zo "vergooide" hij zijn tweede startplek. Met een tweede plek zou Sainz zijn beste startpositie in zijn carrière evenaren.

Te langzaam voor pole

Toch kijkt hij niet geheel ontevreden terug op de kwalificatie in Montreal: "Ik wist dat ik een heel goed rondje nodig had om in Q3 voor Verstappen te staan", zo vertelt Sainz tegenover Motorsport.com. Het gat met Verstappen was uiteindelijk acht tiende. Dit kwam mede door de fout van Sainz die al wist dat hij niet voor pole position kon vechten: "Bij het aanremmen van de laatste bocht wist ik dat ik niet op pole zou staan dus probeerde ik nog alles te geven. Het was achteraf niet slim, maar we waren toch al te ver van pole verwijderd."

Spaans onderonsje

De tweede plek werd overgenomen door Fernando Alonso die voor het eerst sinds 2012 op de voorste startrij begint. Toen reed de inmiddels 40-jarige autocoureur nog voor het Ferrari waar nu zijn landgenoot voor rijdt. Sainz kan vanaf de derde plek gaan vechten voor zijn vijfde podium in negen races.

Lees ook: Fernando Alonso: Het doel is een top vijf-finish

Lees ook: Carlos Sainz: Hoop dat we voor de overwinning kunnen vechten

Lees ook: Max Verstappen heerst in Montreal: Je krijgt hier echt het kartgevoel terug

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carlos Sainz (@carlossainz55)

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden