Carlos Sainz: Hoop dat we voor de overwinning kunnen vechten

carlos sainz canada 2022

Na een regenachtige dag heeft Carlos Sainz zich verzekerd van een derde plek voor de start van de Grand Prix van Canada. Hij deelt deze tweede startrij met Lewis Hamilton. Vooral op de natte baan reed Sainz goed. Tijdens de drogere omstandigheden voelde hij zijn achterstand groter worden.

"Vandaag voelde ik me prima met de banden, in het bijzonder met de full wets. Toen de baan droger werd, had ik het idee dat de anderen een stap maakten en ik een paar tienden achterliep", zegt hij direct na de race tegenover Jaques Villeneuve. "Maar we hebben een goede positie voor morgen en ik denk dat het een goed gevecht wordt met Max vooraan." Al lijkt Verstappen niet zijn enige concurrentie: "Laten we zien wat we gaan doen met Fernando, want hij is het hele weekend al snel."

Ferrari ondersteund door fans

De Spanjaard is onder de indruk van het aantal Ferrari-fans bij de Grand Prix van Canada. Met een juichend publiek op de achtergrond vertelt hij het volgende: "Overal waar we heen gaan hebben we geweldig veel fans, maar hier in Canada zijn het er extra veel." Hij zal daarom dit weekend nóg meer zijn best doen om zijn eerste overwinning binnen te halen. "Ik zal proberen om een mooie race neer te zetten morgen. Ik hoop dat we voor de overwinning kunnen vechten", zo sluit hij af.

Lees ook: Max Verstappen heerst in Montreal: Je krijgt hier echt het kartgevoel terug

Lees ook: Fernando Alonso: We pakken Max in bocht één

Lees ook: Max Verstappen dominant op pole in Canada, Alonso P2

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden