Fernando Alonso: We pakken Max in bocht één

Fernando Alonso Alpine

Fernando Alonso is als tweede geëindigd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. De Alpine-coureur is uiteraard zeer tevreden met een plaats op de eerste startrij.

De kwalificatie voor de Grand Prix van Canada was erg lastig door de weersomstandigheden. Alle coureurs begonnen de kwalificatie op de regenband maar als snel wisselde verschillende teams naar de intermediates. In deze lastige omstandigheden weet je dat de echte toppers letterlijk boven komen drijven. Eén van die topcoureurs was Fernando Alonso. Hij profiteerde optimaal van de omstandigheden en pakte een twee plaats in de kwalificatie. De Spanjaard mag de Grand Prix van Canada vanaf de eerste rij aanvangen.

Alleen maar positiviteit

“Het voelt echt fantastisch, het is een ongelofelijk weekend voor ons. Door de natte omstandigheden werkte de auto geweldig.” Dat liet de Spanjaard direct na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “Ik voel me erg comfortabel in de auto, ik denk dat de fans voor net dat laatste zetje hebben gezorgd.” Het ziet ernaar uit het tijdens de race weer droog is. Het plan voor de race is wel duidelijk. “We pakken Max in de eerste bocht.” Dat zei Fernando Alonso met een knipoog.

Lees ook: Max Verstappen dominant op pole in Canada, Alonso P2

Lees ook: Fernando Alonso snelste in derde training GP van Canada

Lees ook: VT2 GP Canada: Verstappen klokt beste tijd voor Leclerc, ook Vettel en Alonso vlot

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden