Fernando Alonso: Het doel is een top vijf-finish

Fernando Alonso Alpine GP Spanje

Fernando Alonso denkt dat een top vijf-finish realistisch gezien het beste resultaat is voor de Grand Prix van Canada. Hoewel de Alpine-coureur zichzelf tijdens de kwalificatie naast Max Verstappen op de voorste startrij zette, denkt de Spanjaard dat er geen podium voor het inzit. Dat laat hij weten aan Autosport.com.

Alonso reed op het natte stratencircuit van Montreal zichzelf naar de tweede startpositie. De Spanjaard liet in de vrije trainingen al zien dat zijn Alpine A521 zich met de Ferrari's en Red Bull's kon meten. Alonso finishte in alle trainingen in de top vijf dit weekend. Een top vijf finish is dan ook het doel van Alonso: "we kennen onze zwakke punten en we hebben in veel races gezien dat wanneer Ferrari of Red Bull van achteraan de grid start, ze nog steeds met een flinke marge voor ons eindigen", aldus de Spanjaard. Alonso heeft zijn landgenoot Carlos Sainz achter zich staan. Verder start Charles Leclerc achteraan door gridstraffen en zal Sergio Pérez de race als dertiende aanvangen na een crash in de kwalificatie.

De leiding pakken

Alonso die zestien jaar geleden voor het eerst en gelijk voor het laatst won, maakt geen geheim van zijn strategie: "mijn doel is om in bocht 1 aan de leiding te liggen", stelt Alonso hoopvol. Het zal in de met de hete adem van op papier snellere auto's in zijn nek vooral tegenhouden worden voor de 40-jarige coureur. Ondanks het verkeer achter zich is Alonso hoopvol gesteld en denkt hij dat het Franse team op kan gaan voor het beste resultaat van dit jaar: "we hebben hard gewerkt om de bandenslijtage te beperken. We zijn beter voorbereid dan op welke race dan ook dit jaar, dus ik we gaan deze klus klaren."

Teamresultaat

Alonso kan de punten goed gebruiken, na acht races staat hij op zestien punten, terwijl zijn vijftien jaar jongere teamgenoot met 31 punten bijna het dubbele aantal punten heeft. Beide coureurs hebben dit jaar nog niet op het podium gestaan, Alonso zal gebrand zijn om dit als eerste voor elkaar te krijgen. Ook in het gevecht om de vijfde plek in het constructeurskampioenschap, die nu in handen is van McLaren, kunnen de Alpine-coureurs een slag slaan. Met Lando Norris op de veertiende plek en Daniel Ricciardo die als negende start kan de Franse renstal inlopen op de Britse concurrenten.

Lees ook: Esteban Ocon: heel blij voor het team

Lees ook: Fernando Alonso: We pakken Max in bocht één

Lees ook: Max Verstappen dominant op pole in Canada, Alonso P2

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden