Esteban Ocon: heel blij voor het team

alpine imola

Ondanks een zevende startplek voor de race in Montreal, lijkt Esteban Ocon niet tevreden met zijn behaalde resultaat. Vooral door de tweede plek van zijn teamgenoot, is het verschil goed te zien. Hij hoopt in de race wat plekken te kunnen winnen, om zo goede punten voor het team te scoren.

Ocon voelde zich op de regenachtige dag goed op de baan in Montreal. Toch leek het voor de Fransman de andere kant op te gaan, toen de baan eenmaal wat opdroogde: "Ik voelde me comfortabel in de regen. In de regen stond ik er, maar zodra de baan droger werd, waren de prestaties er niet meer." Toch lijkt dit ook voor morgen nog spannend, omdat de weersomstandigheden geheel anders zullen zijn dan tijdens de kwalificatie. "De omstandigheden zijn heel anders en met de auto's om ons heen kunnen we racen. We starten als zevende. Ik hoop dat we dat tijdens de race kunnen omzetten in mooie punten", aldus Ocon.

Goed voor het team

Daarbij geeft hij direct aan dat zijn team een goede prestatie heeft neergezet, met teamgenoot Fernando Alonso op de eerste startrij. "Ik ben niet tevreden. Ik ben wel heel blij voor het team, blij voor Fernando. Het is prachtig om hem daar te zien. Hij heeft dit weekend al geweldig gereden. Dat betaalde zich uit in kwalificatie." Ook laat dit zien dat de potentie er zeker is, dat is een goed gevoel voor het team. "De prestatie van de auto is er dus zeker, en we gaan vooruit", zo vertelt hij tegenover F1.com

Lees ook: Haas met beide coureurs in Q3

Lees ook: McLaren rekent op punten tijdens race

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Canada: VT3 en kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden