McLaren rekent op punten tijdens race

Lando Norris Canada

Met één auto in Q3, lijkt dit een prima resultaat voor Mclaren. Toch is er wel een teleurstelling, omdat de krachtbron van Lando Norris niet leek te werken tijdens de kwalificatie, waardoor hij geen tijd heeft kunnen zetten in Q2. Daniel Ricciardo is tevreden met zijn verzekerde P9.

Norris lijkt teleurgesteld, omdat hij weet dat hij beter had kunnen presteren. Met in ieder geval Pérez en Leclerc als uitvallers in Q2, leek de kans zeker aanwezig om door te gaan voor Q3, maar een probleem de krachtbron gooide roet in het eten. “Ik denk niet dat het team al weet wat het probleem is. Maar er was iets aan de krachtbron dat niet goed werkte. Jammer, want ik geniet van deze weersomstandigheden. Jammer, maar zo is het leven en we gaan focussen op morgen", zo vertelt hij tegenover F1.com.

Punten zijn haalbaar

Toch lijkt het nog geen weggegooide race voor de Brit: “Vanaf P14 zou het mooi zijn om punten te pakken." En met de verschillende strategieën die hier mogelijk zijn, denkt Norris dat er zeker potentie zit in de race van zondag. "Ik wil optimistisch zijn, er zijn op strategisch gebied genoeg dingen te doen. Dus vanavond gaan we kijken welke optie de beste kans is voor ons", aldus Norris. 

Verrassende opstelling

Ricciardo lijkt meer dan tevreden over het verloop van zijn weekend tot nu toe: “We hebben een goed weekend. In beide omstandigheden natuurlijk. Vooral tijdens de full wets. Toen de baan droger werd kreeg ik het gevoel dat we niet meer met de snelle tijden mee konden doen. Een paar tienden had me zo een paar posities op kunnen leveren.” En met de verrassende opstelling van de rest van de coureurs, kan de race nog voor bijzonderheden gaan zorgen: "De grid is aardig opgeschud, dus dat kan voor leuke dingen gaan zorgen. Ik denk dat we een redelijke auto hebben in de droge omstandigheden morgen. Dat moet wel goedkomen." Vanaf de negende positie lijken punten voor het team dan ook meer dan haalbaar. 

Daniel Ricciardo canada

Foto: McLaren Media Centre

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Canada: VT3 en kwalificatie

Lees ook: Sergio Pérez: Ik heb het verpest

Lees ook: Albon tevreden ondanks crash in kwalificatie, Latifi last van remproblemen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden