Sergio Pérez: Ik heb het verpest

sergio perez canada kwalificatie

Dankzij een crash in Q2, moet Sergio Pérez het doen met een dertiende plek voor de start van de race. In de natte weersomstandigheden wist hij zijn auto niet op de baan te houden. Het is volgens Pérez volledig zijn eigen schuld. 

Direct na de rode vlag, erkent Pérez dat hij een fout heeft gemaakt. “Het was een fout aan mijn kant. Ik heb het verpest. Ik had gewoon moeten wachten en voorzichtiger moeten zijn. Maar ik probeerde temperatuur in de banden te krijgen. Ik ging over de limiet en toen werd ik een passagier”, zo vertelt hij tegenover F1.com. De auto was volgens hem in goede staat om verder te racen, maar de Mexicaan kreeg de auto niet meer uit de muur. Toen de marshalls hem eenmaal daarbij hadden geholpen, mocht hij de auto niet meer naar de pitstraat rijden. 

Schade beperken

Het podium lijkt een lastige klus vanaf de dertiende positie, maar niet onmogelijk. Pérez zal er in de race dan ook alles aan doen om zo veel mogelijk punten binnen te halen: “Ik ga mijn best doen morgen. Ik ga proberen om de schade te beperken. Het zou goed zijn als we dat kunnen doen.” Met een Ferrari die achteraan de grid start, is het zaak voor Pérez om zo veel mogelijk punten binnen te halen voor beide kampioenschappen. 

Lees ook: Albon tevreden ondanks crash in kwalificatie, Latifi last van remproblemen

Lees ook: Valtteri Bottas mist Q3 door slechte timing

Lees ook: Guanyu Zhou blij met eerste optreden in Q3

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden