Albon tevreden ondanks crash in kwalificatie, Latifi last van remproblemen

Alexander Albon in de paddock Spanje 2022

Gemixte gevoelens bij het team van Williams na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. Albon raakte nog even de muur maar kon zijn weg wel vervolgen. Latifi kwam niet verder dan P19 door problemen met zijn remmen.

Alexander Albon kwam tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada met de schrik vrij. De Thai schoot rechtdoor en raakte de muur. Gelukkig voor hem kon hij zijn weg vervolgen. “We hadden gewoon een hele goede snelheid. We stonden verder vooraan dan we hadden gedacht.” Dat liet de Williams-coureur weten na afloop van de kwalificatie tegenover Formula 1. “Op papier hebben we een betere raceauto dan een auto over één ronde. Ik moest eerdere races veel winnen om de punten te halen en nu hoef ik maar twee plekken te pakken. Dat zou het een stuk makkelijker moeten maken.”

Niet wat je wilt

Nicholas Latifi rijdt dit weekend zijn thuisrace, het gaat voor de Canadees nog niet zo goed als dat hij van tevoren had gehoopt. Latifi moet genoegen nemen met een negentiende plaats in de kwalificatie. “In de derde vrije training voelde het beter aan dan in de kwalificatie. Ik kon dat goede gevoel gewoon niet meer terugkrijgen.” Daarnaast had de Williams-coureur ook problemen met zijn remmen. “Ik had er geen vertrouwen in dat de auto op tijd stil zou staan. Ik heb wel zes of zeven bochten af moeten snijden. Het is gewoon niet wat je wilt.”

Lees ook: Max Verstappen dominant op pole in Canada, Alonso P2

Lees ook: Fernando Alonso snelste in derde training GP van Canada

Lees ook: VT2 GP Canada: Verstappen klokt beste tijd voor Leclerc, ook Vettel en Alonso vlot

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden