Guanyu Zhou blij met eerste optreden in Q3

Zhou Bakoe race grid

Guanyu Zhou heeft tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada voor het eerst in zijn Formule 1- carrière het derde deel van de kwalificatie bereikt. Verder dan dat kwam de Chinees ook niet, hij start de Grand Prix van Canada als tiende.

Guanyu Zhou heeft in de eerste races van het seizoen al aardig wat pech gehad. Meerdere uitvalbeurten waar hij niet altijd wat aan kon doen. Ook met zijn teamgenoot heeft hij het niet makkelijk. In zijn debuutseizoen moet de Chinees het opnemen tegen de ervaren Valtteri Bottas. In Azerbeidzjan leek Zhou de snelheid echt goed te pakken te hebben. Hij wist voor zijn teamgenoot te komen maar viel uiteindelijk uit met motorproblemen. De Alfa-Romeo coureur zet de positieve lijn in Canada door met een plekje bij de beste tien tijdens de kwalificatie.

Goede kwalificatie, goede race

“Het was echt een lastige sessie als je kijkt naar de weersomstandigheden. In het eerste deel van de kwalificatie kon je de auto voor je niet zien en in het laatste deel was het bijna helemaal droog.” Dat liet Zhou na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “Ik ben natuurlijk erg blij met mijn plaats bij de eerste tien al had P8 er misschien ook wel ingezeten. Ook als het morgen droog is verwacht ik dat we er weer goed bij zullen zitten. De snelheid in de race is eigenlijk altijd wel goed, ik zou niet weten waarom dat dit weekend anders zal zijn.”

Lees ook: Max Verstappen dominant op pole in Canada, Alonso P2

Lees ook: Fernando Alonso snelste in derde training GP van Canada

Lees ook: VT2 GP Canada: Verstappen klokt beste tijd voor Leclerc, ook Vettel en Alonso vlot

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden