Valtteri Bottas mist Q3 door slechte timing

2022 Bahrain Grand Prix - Sunday

Valtteri Bottas was erg tevreden met zijn auto maar door de slechte timing mistte hij net het laatste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. De Fin heeft nog steeds veel vertrouwen voor de race.

Een kwalificatie waarbij het regent is altijd lastig. Het is enorm belangrijk om het juiste moment buiten te zijn voor je snelle ronde. Tijdens de gehele kwalificatie was het duidelijk dat de baan zich snel verbeterde. Het is dan cruciaal om als laatste je ronde neer te zetten. Dan heb je namelijk te maken met de beste condities op de baan. Niet iedereen kan de laatste zijn, in Canada was Bottas één van de eerste in Q2. Volgens de Fin zelf heeft hem dat een plek bij de beste tien gekost.

Goede raceauto

“Over het algemeen voelde de auto gewoon erg goed aan maar we hadden wat pech met de timing. Ik was één van de eerste die de vlag kreeg dus daar hebben we geen geluk mee gehad.” Dat liet de Alfa-Romeo coureur direct na de kwalificatie weten aan Formula 1. Bottas gaat met veel vertrouwen richting de race. “Ik heb gisteren niet heel veel ronden kunnen rijden en zeker niet met veel brandstof. Onze snelheid in de race is eigenlijk altijd goed dus dat is niet iets waar ik mij zorgen over moet maken.”

Lees ook: Max Verstappen dominant op pole in Canada, Alonso P2

Lees ook: Fernando Alonso snelste in derde training GP van Canada

Lees ook: VT2 GP Canada: Verstappen klokt beste tijd voor Leclerc, ook Vettel en Alonso vlot

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden