Alexander Albon ziet IndyCar als plan B voor 2022

Alexander-albon-2021

Alexander Albon geeft aan dat hij absoluut wil terugkeren in de Formule 1. Mochten er daar`echter te weinig opties zijn ziet hij de IndyCar als back-up plan voor volgend jaar. 

De 25-jarige Albon moest na een mislukt avontuur bij Red Bull Racing plaatsmaken voor Sergio Pérez. Omdat er geen andere plekken beschikbaar waren voor de Thai rijdt hij in 2021 voor Red Bull in de DTM. Nu het erop lijkt dat AlphaTauri haar rijders, Pierre Gasly en Yuki Tsunoda, lijkt te behouden voor volgend jaar, blijven er weinig opties over voor Albon in de Formule 1.

”Ik heb altijd interesse gehad in IndyCar"

"Het heeft de hoogste prioriteit om volgend jaar weer Formule 1 te rijden", heeft Albon laten weten tegenoverCrash.net. “Daar heb je echter nooit honderd procent zekerheid over, dus je moet een plan B en C hebben om te zien wat er nog meer is. Ik heb altijd al interesse gehad in IndyCar. Je ziet de interesse groeien vooral nu het aantal kijkers omhoog gaat."

Alexander Albon / Sergio Perez / Red Bull Racing
Foto: Red Bull Racing / Mark Thompson / Getty Images

”Kijken wat er mogelijk is"

Albon was het afgelopen weekend aanwezig bij de IndyCar-race op de Indianapolis Motor Speedway en keek met bewondering naar de populaire raceklasse in Amerika. "Het was heel interessant om te zien", zei hij. "Eerlijk gezegd is het moeilijker om te zeggen of het iets is wat ik zou willen doen. Ik heb nu een aantal teams van dichtbij aan het werk gezien." Albon gaf aan dat hij met de teams wil praten en kijken wat de mogelijkheden zijn. "Als er te weinig opties zijn in de Formule 1 en er is in de IndyCar een kans bij een goed team, dan wordt de kans dat ik volgend jaar daar rijd groter."

Lees ook: Albon wil via AlphaTauri terug in de F1

Lees ook: F1 aan Tafel: Bergen verzet op Zandvoort

Lees ook: Horner over Mercedes: “Is duidelijk strategie geweest"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden