Alfa Romeo: Race pace was verrassend goed

Bottas-Valterri -2023 Qatar Grand Prix - Friday

Tijdens de sprintrace in Qatar waren beide coureurs van het team van Alfa Romeo erg te spreken over de snelheid van de auto. Volgens Valtteri Bottas werden de zachte banden erg snel langzamer, hij was daarom blij dat hij op de medium band heeft gereden. Ook teamgenoot Zhou heeft op de gele band gereden. 

De Fin Valtteri Bottas heeft zich vrijdag in de top 10 weten te kwalificeren, wat een zeer knappe prestatie is. Helaas was zijn sprint kwalificatie niet zo goed, slechts een dertiende plek. Ondanks de iets mindere kwalificatie was Bottas tevreden over de sprintrace: "Vandaag was een interessante dag: we hebben geleerd dat we een prima race pace hebben, wat ons in staat stelde om te strijden met de auto's om ons heen. Ondanks dat we niet in de top 8 zijn geëindigd, hebben we posities gewonnen, wat ons vertrouwen geeft voor de hoofdrace."

 

Race wordt moeilijk, maar doel is duidelijk

Guanyu Zhou vond de mediums de betere banden tijdens de sprint: "Er was weinig grip, maar we waren snel op de mediums en we deden het erg goed." Zhou start de hoofdrace vanaf de twintigste plek. "We hebben veel geleerd voor de hoofdrace: vanaf P20 starten wordt moeilijk, maar we kunnen alleen maar vooruit. Ik weet wat we moeten doen: inhalen wordt lastig, vooral als er DRS-treinen ontstaan, maar in vrije lucht kunnen we met onze snelheid terrein winnen." 

 

Lees ook: Ferrari coureurs: Zachte band bijna onbestuurbaar

Lees ook: Alpine coureurs na sprint: Goede pace, verkeerde banden

Lees ook: Alonso: Sprint opgeofferd voor strategie in race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden