Alfa Romeo ziet kansen na positief weekend

Valtteri Bottas zondag Bahrein 2023

Alfa Romeo heeft het raceweekend positief af kunnen sluiten. Valtteri Bottas wist met een achtste plek punten te scoren. Guanyu Zhou eindigde de race op de zestiende plek, maar met de snelste raceronde en een blik op de potentie van de auto.

Valtteri Bottas weet voor Alfa Romeo de eerste punten binnen te slepen. Hierdoor heeft het team het raceweekend positief af kunnen sluiten. Guanyu Zhou eindige op de zestiende plek, maar wist wel de snelste raceronde te pakken. Ook heeft hij kunnen zien wat de potentie van de auto is. Beide coureurs zien dat de auto een goede basis heeft, waar verder op gebouwd moet worden. Zo kan er aansluiting met de rest gevonden worden. 

"Niet meer dan P8"

Bottas is tevreden met de behaalde P8, al zat er volgens de Fin ook niet meer in dan die positie. "Ik ben tevreden. Ik denk dat er niet meer in zat dan P8. De auto’s voor mij waren overduidelijk sneller, helaas", aldus Bottas tegenover F1.com. Volgens de Alfa Romeo-coureur was de agressieve strategie de reden tot het goede resultaat. Ook biedt de auto een goede basis om aan te sluiten bij de auto's voor de Alfa Romeo. "We waren agressief met de strategie, dat heeft ons geholpen. We hebben een goede basis voor onze auto, die heeft laten zien dat we punten kunnen scoren."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alfa Romeo F1 Team Stake (@alfaromeostake)

Potentie

Zhou zat in het begin van de race vast in de DRS-trein, wat hem niet heeft geholpen om tot een goed resultaat te komen. "Ik zat vast in de DRS-trein die aan het begin onstond, dat was wat ongelukkig. Hierdoor viel het resultaat ook erg tegen", vertelt de Chinees. Die bij zijn teamgenoot heeft kunnen zien wat voor potentie de auto heeft. "Er zit potentie in de auto. De race pace voelt wat beter dan de kwalificatie pace. Het is goed om te zien dat Bottas punten scoort. Dat laat zien waar we heen kunnen, maar er is nog een lange weg te gaan."

Lees ook: Max Verstappen na overwinning: Met vertrouwen naar Jeddah

Lees ook: Wisselende reacties bij coureurs van Alpine

Lees ook: Lance Stroll: Hele race pijn gehad

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden