Wisselende reacties bij coureurs van Alpine

Pierre Gasly in auto Bahrein 2023

De coureurs van Alpine hebben wisselende resultaten behaald tijdens de Grand Prix van Bahrein. Waar Pierre Gasly een slechte zaterdag, maar goede zondag had, was het voor Esteban Ocon andersom. Ocon wist de race, na drie keer een tijdstraf te incasseren, niet uit te rijden. Gasly wist punten te scoren. 

Voor Alpine was het een dag met wisselende resultaten. Voor Pierre Gasly was het een slechte zaterdag, hij kwalificeerde als twintigste, maar wist tijdens de race als negende over de streep te komen. Hiermee pakte hij punten tijdens zijn eerste race voor Alpine. Voor Esteban Ocon was het juist andersom. Tijdens de kwalificatie wist hij de negende tijd neer te zetten, maar zag hij de finishlijn niet. Ook moest hij meerdere tijdstraffen incasseren. 

"Alles ging fout vandaag"

Waar Esteban Ocon tijdens de kwalificatie een goede uitgangspositie wist te behalen, haalde hij tijdens de race de finishlijn niet. Hij haalde maar liefst drie keer een tijdstraf van vijf seconde, waarna hij de auto stilzette in de pitbox. Volgens de Fransman ging dan ook alles fout. "Het was niet onze dag vandaag. We zijn normaal gesproken vrij goed in dit soort situaties, we stoppen er ook veel moeite en tijd in. Alles ging fout vandaag', aldus Ocon tegenover F1.com. De Fransman lag op koers om punten te scoren, maar door de problemen verdwenen die als sneeuw voor de zon. Hij vindt het dan ook een gemiste kans. "We komen hoe dan ook sterker terug. We lagen op koers om punten te scoren, het is hoe dan ook een gemiste kans."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

Goede basis

Pierre Gasly is juist tevreden over zijn race. Tijdens de kwalificatie voelde de auto niet goed aan waardoor hij zich als twintigste kwalificeerde. De race was echter stukken beter voor de Fransman. "Ik had gezegd dat ik voor de punten zou gaan en we wisten dat het lastig zou worden. Ik ben dan ook erg tevreden dat ik de eerste race voor Alpine in de punten ben geëindigd. Zeker als je kijkt naar de kwalificatie", vertelt Gasly. Die zelfverzekerd is over de auto en denkt dat dit een goede basis is om dichterbij de top vier te komen. "Ik ben erg zelfverzekerd over onze raceauto. We hebben een goede basis om verder op te bouwen en aan te sluiten op de top vier."

Lees ook: Lance Stroll: Hele race pijn gehad

Lees ook: Race vol problemen voor McLaren

Lees ook: Dramatische Grand Prix van Bahrein voor Ferrari

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden