Dramatische Grand Prix van Bahrein voor Ferrari

door Gijs Leuvenink
BahreinFerrari2023

De Grand Prix van Bahrein is geëindigd in een deceptie voor Ferrari. Waar Charles Leclerc een groot deel van de race naar het podium leek te rijden, begaf zijn Ferrari het. Tot overmaat van ramp eindigde Carlos Sainz ook naast het podium, de Spanjaard werd vierde.

Een teleurgestelde Charles Leclerc vond dat de auto best competitief was. "We konden meevechten voor het podium", sprak de Monegask tegenover F1.com. "We hadden het in onze handen. We hadden achter ons een mooi gaatje en ik kon de pace goed managen. Het is dan ook erg zonde dat het zo afgelopen is. We moeten kijken waar het probleem nou lag, want dat willen we niet nog een keer."

Sainz: Vierde niet goed genoeg

Ook Carlos Sainz is niet blij met de resultaten. "Het was een zware dag in Bahrein", liet de Spanjaard via de eigen social media kanalen weten. "We wisten dat we het hier zwaar zouden hebben. We moeten nu ons best blijven doen, dit is nog maar de eerste race." Tegenover F1.com voegde Sainz er nog aan toe dat hij bang is dat Red Bull te snel is en dat ook Aston Martin Ferrari voorbij gestreefd is.

Achterstand

Ferrari wil dit seizoen mee gaan doen om de prijzen, maar dat lijkt nu al een lastige opgave te worden. In het kampioenschap voor de constructeurs staan de Italianen al 31 punten achter op koploper Red Bull Racing en moet ook Mercedes en Aston Martin voor zich dulden.

Lees ook: Fernando Alonso: Ik heb ouderwets genoten

Lees ook: Sergio Pérez: Het is een geweldige start

Lees ook: Dominante Verstappen wint Grand Prix van Bahrein, Alonso pakt podium

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden