Sergio Pérez: Het is een geweldige start

Sergio Perez finishline Bahrein 2023

Sergio Pérez is tijdens de Grand Prix van Bahrein tweede geworden. Hiermee is het de eerste 1-2 van het seizoen voor Red Bull. Teamgenoot Max Verstappen is namelijk als eerste over de streep gekomen. Rivaal Charles Leclerc viel uit met een probleem aan de auto.

Sergio Pérez is tweede geworden tijdens de eerste grand prix van het seizoen. De Mexicaan reed een solide race en had het tijdens de start alleen lastig met beide Ferrari's. Voor Red Bull is het de eerste 1-2 van het seizoen. Pérez zag namelijk Max Verstappen als eerste over de finish komen. Fernando Alonso maakt het podium compleet met de Red Bull-coureurs. Het team is dominant begonnen aan het seizoen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

"Het is een geweldige start"

Vorig jaar moest Red Bull het nog bekopen met een dubbele uitvalbeurt, nu scoren ze dus een dubbel podium. Voor Pérez kan het seizoen dan ook niet beter begonnen zijn. "Het is een geweldige start, zeker als je kijkt hoe we vorig jaar startte. Het is dan ook geweldig dat beide auto's de finish hebben gehaald", vertelt de Mexicaan tegenover F1.com. Die laat weten dat, ondanks weinig tijd in de windtunnel, Red Bull tijdens de winterstop verbeterd is. "Het team heeft goed werk verricht tijdens de winterstop. Er waren wat dingetjes die verbeterd moesten worden."

Rivaliteit met Verstappen?

Vorig seizoen heeft Pérez een aantal keer mogen proeven aan het winnen van races. Als het aan hem ligt moet dat vaker gebeuren en wilt hij het vuur aan de schenen van Verstappen leggen. "Elke race kom ik iets dichter bij Verstappen. Dat komt ook omdat ik mij comfortabel voel in de auto en met het pakket wat we hebben. We zullen zien hoe het seizoen tussen mij en Verstappen gaat lopen."

Lees ook: Dominante Verstappen wint Grand Prix van Bahrein, Alonso pakt podium

Lees ook: Rookie Gabriel Bortoleto wint Formule 3 hoofdrace

Lees ook: Red Bull en McLaren bespreken motorendeal

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden