Rookie Gabriel Bortoleto wint Formule 3 hoofdrace

door Zus Veldkamp
Gabriel Bortoleto auto Bahrein 2023

De rookie Gabriel Bortoleto wint de eerste Formule 3 hoofdrace in Bahrein. Samen met teamgenoot Oliver Goethe slepen ze de eerste 1-2 voor het team van Trident binnen. Het podium wordt compleet gemaakt door Dino Beganovic, van het Prema team. 

Gabriel Bortoleto is er met de winst vandoor gegaan tijdens de Formule 3 hoofdrace. Door een tijdstraf van Gabriele Mini, omdat hij niet goed in zijn gridbox stond, werd hij gepromoveerd tot winnaar. Voor het team van Trident is het de eerste 1-2 van het seizoen, want teamgenoot Oliver Goethe wist de tweede plek te behalen. Dino Beganovic is de coureur die de derde plek opeist. Hij rijdt voor het team van Prema en is onderdeel van de Ferrari Driver Academy. Na de winst werd Bortoleto uitgebreid gefeliciteerd door Formule 1 coureur Fernando Alonso.

Safety car

De start van de race verliep relatief rustig. Pas in ronde negen maakte de safety car zijn eerste verschijning. Mari Boya moest zijn auto aan de kant zetten, nadat hij contact had gehad. De restart verliep rustig en Bortoleto, die toen aan de leiding lag, vertrok razend snel. Ondanks dat Mini al wist dat hij een tijdstraf van vijf seconde had, pakte hij toch weer de leiding. Tegen het einde van de race, in ronde 21, mocht de safety car nog een keer tevoorschijn komen. Tommy Smith spint zijn auto en het is einde oefening voor hem. Ook Alejandro Garcia komt stil te staan. Vanwege de tijdstraf van Mini is Bortoleto de winnaar geworden. Ook Goethe en Beganovic profiteren van de tijdstraf. Mini zakt helemaal terug naar de achtste plek. 

Lees ook: Oppermachtige Théo Pourchaire wint eerste F2 hoofdrace van het seizoen

Lees ook: Red Bull en McLaren bespreken motorendeal

Lees ook: Alpine nog niet tevreden na kwalificatie

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden