Oppermachtige Théo Pourchaire wint eerste F2 hoofdrace van het seizoen

Theo-Pourchaire-monza-2021

Théo Pourchaire wint de eerste hoofdrace van het seizoen. De Fransman die vanaf pole vertrekt Ralph Boschung die eerder dit weekend de sprintrace won, wordt tweede gevolgd door Zane Maloney. Richard Verschoor rijdt een indrukwekkende inhaalrace en komt als vijfde over de streep.

De volledig Franse eerste startij blijft niet intact. Théo Pourchaire komt geweldig weg en trekt gelijk een gat. Vanaf de tweede plek komt regerend Formule 3 kampioen Victor Martins slecht weg, hij zakt in de openingsronde terug naar de negende plek en valt uiteindelijk uit. 

 

Gevecht om de kop

Daarachter klimt Richard Verschoor in bocht 1 naar de tweede plek, maar twee bochten naar wordt hij door Prema-rijder Frederik Vesti aangetikt. Verschoor moet de race als negentiende hervatten. Door incidenten voor hem klimt sprintrace winnaar Ralph Boschung naar de tweede plek in de openingsfase. De Zwitser is de enige die binnen een seconde kan blijven van Pourchaire.

Bandenmanagement

De bandenslijtage is erg hoog op het Bahrain international circuit. Een opvallende strategie omdat de coureurs die op de harde banden startten eerder naar binnen gaan. In ronde elf gaat Pourchaire die op de softs de race begint naar binnen, na de pitstop van Boschung vier rondes later herovert hij de leiding. Door de latere pitstop verliest Boschung veel tijd waarna hij een achterstand van twaalf seconden moet goedmaken. Dat komt hij niet te boven en daarom wint Théo Pourchaire de eerste hoofdrace van het seizoen met een voorsprong van zeventien seconden.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Formula 2 (@formula2)

Inhaalrace

Richard Verschoor loopt schade op aan zijn Van Amersfoort Racing auto, maar komt terug door een goede strategie en heeft een geweldige slotfase van de race. In een chaotische slotfase met enorm veel inhaalacties pakt Richard Verschoor de vijfde plek en de snelste ronde van de race.

Lees ook: Red Bull en McLaren bespreken motorendeal

Lees ook: Ralph Boschung wint gemakkelijk Formule 2 sprintrace

Lees ook: Pérez na tweede plek: Onze auto is beter in de race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden