Pérez na tweede plek: Onze auto is beter in de race

Sergio Perez Red Bull Racing bahrein

Sergio Pérez start de Grand Prix van Bahrein als tweede. De Mexicaan komt in een spannende kwalificatie als tweede over de finish en zal morgen naast Verstappen plaatsnemen op de eerste startrij.

Sergio Pérez is het nieuwe seizoen goed begonnen. Hij zal alleen niet geheel tevreden begint het seizoen net als hij vorig seizoen eindigde, namelijk achter Verstappen. Checo denkt dat er meer mogelijk is in de race: "De balans van de auto voelde niet top. Als ik naar mijn eigen prestatie kijk, denk ik dat het altijd beter kan ik de kwalificatie. Als team kunnen we wel heel blij zijn met een volledige eerste startrij", zo laat hij weten tegenover David Coulthard.

Spanning

Wat vele fans hadden gehoopt kwam bij de kwalificatie uit. De gehele top zeven zat binnen zeven tienden. Vanaf de tweede plek zal Pérez beginnen die heeft genoten van de sessie. Uiteindelijk komt hij ruim een tiende tekort om de tijd van zijn teamgenoot te verslaan"Het is lang geleden dat het zo dichtbij elkaar zat. Van het eerste tot het laatste moment zat ik er goed bij. Je kan niks laten liggen omdat het hele veld zo competatief is." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Zondag

In de eerste kwalificatie van het jaar verraste veel coureurs. Tijdens de race zal de racepace naar voren komen. Pérez denkt dat de RB19 dit seizoen sterker is in de race dan op zaterdag. "We moesten een paar aanpassingen doen om in de race sterker te zijn. Daarom waren we wat langzamer in de kwalificatie, uiteindelijk is tweede niet slecht."

Lees ook: Ralph Boschung wint gemakkelijk Formule 2 sprintrace

Lees ook: Alonso ook snelste in VT3 GP van Bahrein, gat met Verstappen erg klein

Lees ook: Formule 3: Marti wint, ook Nederlandse teams succesvol

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden