Formule 3: Marti wint, ook Nederlandse teams succesvol

door Gijs Leuvenink
Pepe Marti

De eerste Formule 3-race van het seizoen is een prooi voor Pepe Marti geworden. De Spanjaard won een race vol incidenten voor Franco Colapinto, namens MP Motorsport actief, en derde werd Van Amersfoort-coureur Caio Collet.

Marti startte vanaf plek twee de race, achter Colapinto. Beide coureurs streden zo goed als de hele race met elkaar om de winst. Colapinto hield de leiding tot aan de veertiende ronde. Na het tweede DRS-gedeelte pakte de Spaanse coureur Pepi Marti de eerste plek over van zijn Argentijnse concurrent.

Incidenten

De race werd tweemaal geneutraliseerd door ongelukken. Rafael Villagomez, ook actief namens Van Amersfoort, kwam in contact met Gabriel Borteleto en landde in de muur. Villagomez kwam gelukkig zonder kleerscheuren er vandaan. De safety car kwam de baan op zodat de auto veilig afgevoerd kon worden.

Na de herstart kwam Luke Browning in de problemen. De Brit die deze week pas aangekondigd werd als coureur bij Hitech verloor de macht over het stuur en kwam in een spin terecht. Even later moest Browning zijn wagen parkeren en viel uit. Opnieuw werd de safety car de baan op gestuurd.

Marti

Pepe Marti komt uit de talentenpool van Fernando Alonso, die zijn eigen opleidingsprogramma gebouwd heeft. De Spanjaard reed vorig jaar ook in de Formule 3, maar was een achterhoedevechter. Pas in de voorlaatste race ging de zeventienjarige coureur met twee punten naar huis. Nu is dat puntenaantal al overtroffen in race één.

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Bahrein: VT 1 & VT2

Lees ook: Fernando Alonso laat snelheid zien tijdens de tweede vrije training

Lees ook: Vraagtekens rondom legaliteit vloer Red Bull

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden