Hero or Zero: Grand Prix van Bahrein: VT 1 & VT2

AlonsoBahrain2023

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de eerste twee trainingen voor de Grand Prix van Bahrein, met onder meer een ijzersterke Fernando Alonso en de bijzondere acties van Lance Stroll.

Hero

Fernando Alonso

Het diende zich al een beetje aan tijdens de testdagen, maar het was de dag van Fernando Alonso. De Spanjaard heeft de overstap naar Aston Martin gemaakt en dat blijkt een goede te zijn. Alonso kwam als tweede in de eerste training in de tijdenlijsten terecht en topte de tweede training ook nog eens. Ook in de longruns zag het tempo van de tweevoudig wereldkampioen er goed uit, samen met Max Verstappen reed hij de snelste tijden. Dit kan dus zomaar een zeer succesvol weekend worden voor de oudste coureur op de grid.

 

Guanyu Zhou

Het is misschien wat onder de radar gebleven, maar de vrijdag was voor Guanyu Zhou uitstekend. In beide trainingen bleef de Chinees in de top tien en twee keer was hij zijn ervaren teamgenoot Valtteri Bottas te snel af. Vorig seizoen hebben we dat niet vaak mogen meemaken. Met name in de tweede training liet Zhou goede dingen zien, met een klein stapje erbij is mogelijk zelfs een top zes notering haalbaar. Het was nog de vraag bij de volgers hoe Alfa ervoor zou staan, maar met deze prestaties ligt de weg naar mooie punten zondag open.

Zero

Lance Stroll

Onverwacht, maar het is toch een zero. Voor het weekend aan kwam het nieuws dat Lance Stroll gewoon zou kunnen racen ondanks een blessure. Vandaag bleek echter dat het toch lastiger was dan dat de Canadees vooraf bedacht had. Stroll kon tegen het einde van de tweede training niet eens voldoende het stuur draaien en moest door de monteurs uit de auto getild worden. Mocht Stroll morgen alsnog vervangen worden door reserve-coureur Felipe Drugovich is er vandaag toch verspilde tijd geweest. Drugovich kent de baan van het testen, maar op volle snelheid zou het dan toch aanpassen worden.

Carlos Sainz

We kunnen gerust stellen, de verwachtingen rondom Carlos Sainz zijn huizenhoog voor dit seizoen. De Spanjaard moet het laten zien en wordt door verschillende kenners zelfs getipt als de grootste concurrent voor Max Verstappen voor de titel. De vrijdag in Bahrein liet iets anders zien. In de eerste training vergaloppeerde Sainz zich in de snelle ronde, wat voor een laatste plaats zorgde. In de tweede training zat de enkelvoudig grand prix-winnaar er ook niet goed bij met een veertiende stek. Voor morgen is er nog veel werk aan de winkel, anders zal het een enorme teleurstelling worden.

Lees ook: Fernando Alonso laat snelheid zien tijdens de tweede vrije training

Lees ook: Pérez snelste in eerste training van het seizoen

Lees ook: Charles Leclerc: Mercedes doet vooraan mee

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden