Pérez snelste in eerste training van het seizoen

door Olav Veenhof
Sergio Pérez Bahrein 2023

Sergio Pérez is de snelste tijdens de eerste training in Bahrein. Met een marge van ruim vier tienden volgt Fernando Alonso op gepaste afstand. Alonso zal alsnog tevreden zijn, de Spanjaard staat voor wereldkampioen Verstappen die VT1 als derde afsluit. Nyck de Vries begint zijn seizoen met een zestiende tijd.

Update 13:31:

De vlag valt en de top 10 ziet er als volgt uit:

  1. Sergio Pérez: 1:32.758
  2. Alonso: +0.438
  3. Verstappen: +0.617
  4. Norris: +1.407
  5. Leclerc: +1.499
  6. Stroll: +1.540
  7. Magnussen: +1.644
  8. Zhou: +1.817
  9. Bottas: +1.931
  10. Hamilton: +2.159

Update 13:25:

Het is Lance Stoll die ondanks de blessure aan zijn pols die een zesde tijd neerzet. Aston Martin zet met een tweede plek voor Alonso en een zesde plek voor Stroll de goede vorm van de tests door.

Update 13:22

Een opvallende klassering is er voor Carlos Sainz. De Ferrari-coureur staat momenteel op een negentiende plek op ruim drie seconden van Sergio Pérez.

Update 13:16

Met nog een kwartier op de klok is het nog steeds Sergio Pérez die de leiding heeft. Op vier tienden volgt Fernando Alonso. De 41-jarige coureur laat nog steeds zien dat hij enorm snel is. Op de derde plek staat Max Verstappen. Charles Leclerc staat vijfde, maar hij heeft zijn snelste tijd op de mediums neergezet.

Update 13:08:

Carlos Sainz met een spin in bocht 10. De Spanjaard zit te veel op de kerbstone en met de hulp van zijwind verliest hij de controle over de Ferrari.

Update 12:59:

Beide Red Bull’s zetten aan op de zachte compound. Sergio Pérez verbetert zijn tijd met anderhalve seconde. Verstappen volgt op zes tienden met een 1:33.375. Ook Oscar Piastri zet een snelle ronde neer, hij klimt naar de vierde plek.

 

Update 12:50:

Net als voorgaande zijn track limits. Meerdere coureurs vinden bij het uitkomen van bocht 1. Ditmaal is het Fernando Alonso die last heeft van track limits.

Update 12:47:

Na twintig minuten rijden is het Sergio Pérez die bovenaan staat. Gevolgd door Fernando Alonso en Hamilton. De gehele top drie rijdt momenteel op de mediums. Max Verstappen staat op dit moment vijfde.

Update 12:35:

Het is Fernando Alonso zet met een 1:35.048  de snelste tijd neer. Sergio Pérez en Verstappen volgen op drie tienden. Ook het eerste foutje is gemaakt. Debutant Oscar Piastri heeft last van overstuur en gaat van de baan af.

Update 12:30:

De lampen staan op groen! Logan Sargent rijdt de pitsstraat uit en dat betekent dat het seizoen officieel is begonnen. Heel veel teams gaan zo snel mogelijk de baan op, alleen Verstappen, Stroll, Russell en Hamilton staan momenteel binnen.

Update 12:28:

Zoals elk jaar zijn er coureurs die hun volledige debuut maken dit seizoen. Nieuwe gezichten op de grid zijn Oscar Piastri, Logan Sargent en Nyck de Vries. Niet alleen de coureurs zijn nieuw, ook sommige auto’s zien er anders uit.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Update 12:25:

De wintertesten zitten er eindelijk op. Het is na maanden wachten eindelijk zover. Tijdens de wintertests is het altijd een beetje koffiedik kijken, maar de tijden liegen er niet om. Regerend wereldkampioen Red Bull Racing lijkt opnieuw heel sterk. Ook Ferrari en Aston Martin lijken snel, of dat ook daadwerkelijk zo zal zijn, zal de tijd ons vertellen.

Update 12:20

Eindelijk beginnen we weer! Welkom bij het liveblog voor de eerste vrije training van de Grand Prix van Bahrein. Het komende uur zullen de teams gaan beginnen met de voorbereiding voor de grand prix van komende zondag en de kwalificatie die later op de dag plaatsvindt. 

Lees ook: Charles Leclerc: Mercedes doet vooraan mee

Lees ook: Franz Tost: AlphaTauri wordt niet verkocht

Lees ook: Grand Prix Radio breidt uit naar België

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden