Charles Leclerc: Mercedes doet vooraan mee

door Tim Koenders
Charles Leclerc Ferrari

Charles Leclerc denkt dat het team van Mercedes aankomend seizoen weer mee zal strijden om het kampioenschap. Kijkend naar de wintertest zal het Duitse team de auto daarvoor nog wel moeten ontwikkelen.

Na jaren de koningsklasse in de auto gedomineerd te hebben wist Mercedes in 2021 voor het eerst in jaren niet beide kampioenschappen te winnen. Max Verstappen won het coureurskampioenschap tijdens de laatste race van het seizoen. 2022 stond in het teken van de nieuwe reglementen. Mercedes kwam in 2022 met een auto die er toch wel anders uitzag in vergelijking met de auto van de concurrentie, vooral bij de sidepods. Toch bleek al snel dat de auto de snelheid niet had. Het team had veel last van porpoising. Mercedes wist slechts één race te winnen en eindigde als derde in het constructeurskampioenschap.

Russell wint GP Brazilie

Aston Martin

Tijdens de wintertest leek de Mercedes nog niet zo stabiel, zeker in vergelijking met de auto's van Red Bull en Ferrari. Toch verwacht Charles Leclerc dat het team gewoon mee zal gaan strijden om de prijzen. “Ik weet zeker dat Mercedes vooraan mee gaat vechten. Ook hoor ik veel positieve verhalen over Aston Martin. Ze waren erg snel tijdens de wintertest maar dat zegt nog niet heel veel.” Dat liet de Monegask weten in de Beyond The Grid podcast. “Je weet natuurlijk niet met hoeveel brandstof ze reden en met welke motorstand. Waar zij zullen staan is nog erg moeilijk te zeggen.”

Lees ook: Streep door chicane Barcelona, terugkeer oude lay-out

Lees ook: Lewis Hamilton: Bandenwarmerverbod gevaarlijk en zinloos

Lees ook: Alpine met grote updates voor Grand Prix Bahrein

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden