Alpine met grote updates voor Grand Prix Bahrein

door Olav Veenhof
Otmar Szafnauer Alpine

Deze week gaat de Formule 1 dan eindelijk weer van start. In de winterstop hebben de teams uiteraard niet stilgezeten. Het is altijd koffiedik kijken, maar Alpine lijkt niet veel progressie te hebben gemaakt in de testdagen. Het Franse team is het enige team dat langzamer is geworden ten opzichte van de testen van vorig jaar.

Gelukkig is voor het team van Otmar Szafnauer nog tijd om updates uit te voeren. Gezegd moet worden dat zowel Esteban Ocon als Pierre Gasly niet met weinig brandstof en de zachtste band van Pirelli hebben gereden. De long-runs waren vorig jaar een hekelpunt, daarom heeft het team besloten tijdens de testdagen zich vooral daarop te focussen. Technisch directeur Matt Harman maakt zich geen zorgen over de rondetijden van Alpine. "Natuurlijk weet je nooit wat andere teams doen. Als we naar onszelf kijken, zijn we erg tevreden over de updates voor de aerodynamica. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Nieuw elan

Ook teambaas Otmar Szafnauer is niet ontevreden, maar zegt dat er nog wel het nodige moet gebeuren."Er moet nog wel het nodige gebeuren, maar de coureurs geven goede feedback. Ik ben er zeker van dat we in Bahrein er zullen staan." Met Pierre Gasly als nieuwe coureur moet de volledig Franse line-up kleur geven aan het team dat al jaren snakt naar succes.

 

Lees ook: Red Bull twijfelt: AlphaTauri verhuizen of verkopen?

Lees ook: Andrew Shovlin: Geen sterke dag achter de rug

Lees ook: Guanyu Zhou: Leuk om mijn naam bovenaan te zien

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden