Andrew Shovlin: Geen sterke dag achter de rug

door Tim Koenders
Andrew Shovlin - Interview - Monaco 2022

Andrew Shovlin, Engineering Director bij Mercedes, zegt dat er nog genoeg werk aan de winkel is. George Russell viel stil tijdens de tweede testdag, daarnaast heeft het team ook moeite met het vinden van de juiste balans.

Het team van Mercedes liet de laatste jaren tijdens de testdagen nooit het achterste van hun tong zien. Ook dit jaar doet het team nog niet mee om de snelste tijden. Maar net als vorig jaar lijkt het ook dit jaar niet uit luxe. De auto lijkt nog niet zo stabiel als die van de concurrenten. Daarnaast had het team ook problemen met de betrouwbaarheid. Tegen het einde van de tweede testdag viel de Mercedes stil. Het team kwam in het laatste deel van de dag niet meer in actie.

Geen sterke dag

“We hebben geen sterke tweede testdag achter de rug. Natuurlijk is het niet goed dat we halverwege een ronde stilvielen maar ook de balans van de auto is nog niet geoptimaliseerd. Dat liet Andrew Shovlin, Engineering Director bij Mercedes, weten op de website van het team. “We moeten onderzoeken waarom het vandaag zo’n lastige dag was. Het zal interessant worden of we erachter kunnen komen waarom de prestaties vandaag minder waren.”

Lees ook: Max Verstappen zeer positief na testdagen

Lees ook: Guanyu Zhou: Leuk om mijn naam bovenaan te zien

Lees ook: Felipe Drugovich vervangt Lance Stroll tijdens testdagen

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden