Max Verstappen zeer positief na testdagen

door Tim Koenders
Max Verstappen vrijdag Abu Dhabi 2022

Max Verstappen kijkt met een zeer goed gevoel terug aan de testdagen voorafgaand aan het Formule 1 seizoen van 2023. De RB19 lijkt na ruim twee testdagen zeker bij de favorieten te horen.

Max Verstappen kwam ruim een week voor de eerste Grand Prix van 2023 in actie met de nieuwe RB19. De hele donderdag en de vrijdagmiddag nam de Nederlander plaats in de bolide. Na ruim twee dagen lijkt Red Bull Racing zeker bij de favorieten te horen. Het team uit Milton Keynes wordt zelfs de topfavoriet genoemd. De testdagen lopen tot op heden nagenoeg vlekkeloos terwijl andere teams wel wat probleempjes hebben. Max Verstappen komt op de zaterdag niet meer in actie en kijkt al terug hoe hij de eerste meters in de auto beleefde.

Goed beginnen

“We hebben goede dagen gehad. De auto werkt en voelt erg goed. We hebben veel geprobeerd en het was echt leuk om in de auto te rijden.” Dat liet de regerend wereldkampioen weten volgens De Telegraaf. “De auto is wel iets anders in vergelijking met vorig jaar. Dat heeft ook te maken met de nieuwe banden. De auto is zeker verbeterd. We hebben veel geleerd, hopelijk beginnen we volgende week gelijk goed.”

Lees ook: 2023 ingeluid: eerste meters op Bahrein

Lees ook: Mercedes bevestigt zeven junioren voor 2023

Lees ook: Felipe Drugovich vervangt Lance Stroll tijdens testdagen

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden