2023 ingeluid: eerste meters op Bahrein

SI202302230315_hires_jpeg_24bit_rgb

De eerste ochtendsessie van de F1-testing in Bahrein zit erop. Max Verstappen reed de snelste tijd en Alexander Albon reed de meeste ronden. 

Het Formule 1-seizoen begint traditoneel met de testdagen. Waar voorheen de dagen in Barcelona waren, vinden deze nu plaats in Bahrein. Gedurende drie dagen rijden de coureurs ronden om data te verzamelen. De teams kregen op donderdagochtend ruim vier uur de tijd om te testen. Het belangrijkste van deze testen is niet de snelheid, de P1 van Verstappen doet er dus eigenlijk niet zo toe. Vooral het aantal ronden is goed om naar te kijken. Zo reed Felipe Drugovich, die Lance Stroll vervangt, maar 40 ronden. Na negen minuten viel zijn Aston Martin stil met een probleem. Later kon hij de baan weer op. Aan de top ligt het dichtbij elkaar. Russell, Zhou, Albon, Sainz en Verstappen reden allemaal tussen de 69 en 74 ronden.

Het doek is eraf

Waar bij de onthullingen van de livery's vrij weinig bekend werd over hoe de bolide er daadwerkelijk uit ging zien, is dat nu niet meer zo. We kunnen duidelijke veranderingen en upgrades zien aan de bolides. Zo zien we dit jaar veel nieuwe voorvleugels met verschillende ontwerpen. Die voorvleugel bleef niet bij iedereen heel. Op het rechte stuk ontstond er een deuk in de neus bij Ferrari. Bij het aanremmen verdween deze weer. Ferrari bracht naar buiten dat het niet de bedoeling was. 

Lees ook: Botsende teamgenoten door de jaren heen

Lees ook: Mercedes bevestigt zeven junioren voor 2023

Lees ook: Felipe Drugovich vervangt Lance Stroll tijdens testdagen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden