Mercedes bevestigt zeven junioren voor 2023

door Frederique van Grinsven
Russel Mercedes Imola

Mercedes heeft hun line-up van zeven juniorcoureurs aangekondigd voor 2023. Het team behoudt onder meer Frederik Vesti en Andrea Kimi Antonelli en sleept karttalent Kenzo Craigie binnen als nieuwe aanwinst.

De zevenkoppige line-up, van karters tot Formule 2-coureurs, hoopt in de voetsporen van George Russell en Esteban Ocon te treden. Zij slaagden erin de Formule 1 te halen als Mercedes-junior.

Talenten

Vesti komt het dichtst bij. Na zijn eerste meters Formule 1 tijdens de rookie-test in Abu Dhabi, begint de Deen aan zijn tweede jaar in F2 en maakt hij de overstap naar Prema Racing. "Na een eerste voorproefje van de F1 vorig jaar tijdens de rookie-test, verwachten we dat Frederick Vesti zal vechten voor overwinningen en strijden om de FIA ​​F2-titel." laat Driver Development Advisor Gwen Lagrue weten.

Ook bij Prema is Paul Aron, die zijn debuut maakt in Formule 3 dit jaar, en Andrea Kimi Antonelli. Antonelli won het Italiaanse F4-kampioenschap en de ADAC Formule 4-titel in 2022 en gaat door naar het Formula Regional European Championship, een kampioenschap binnen de Formule 3.

"We hebben in 2022 een aantal indrukwekkende prestaties gezien en we zullen ze blijven ondersteunen terwijl ze zich ontwikkelen," zegt Mercedes-teambaas Toto Wolff over zijn junioren. "Al onze Junior Drivers bevinden zich in zeer verschillende, maar zeer opwindende stadia van hun jonge carrière en ik weet zeker dat het weer een positief jaar gaat worden voor het programma.”

Mercedes-junioren in karting

De andere vijf coureurs, inclusief de 12-jarige Craigie, zullen actief zijn in het karten voor 2023. “Alex Powell leidt onze groep coureurs in de internationale kartscene naast Yuanpu Cui en Luna Fluxá," aldus Lagrue. "Ze hebben allemaal de ervaring om sterke seizoenen af ​​te leveren. We zijn ook verheugd om de getalenteerde Kenzo Craigie te verwelkomen in ons programma in 2023. [Hij] wordt onze jongste junior en zal racen in de Britse kartkampioenschappen.”

Lees ook: Felipe Drugovich vervangt Lance Stroll tijdens testdagen

Lees ook: F1 aan Tafel: Verschuur verdedigt Hamilton

Lees ook: Adrian Newey werkt niet meer fulltime voor Red Bull

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden