Botsende teamgenoten door de jaren heen

door Olav Veenhof
Premium update
Lewis Hamilton Fernando Alonso McLaren
Premium update

Regel nummer één in de wereld van de Formule 1 is dat je nooit je teamgenoot van de baan mag rijden. Toch is de man aan de andere kant van de garage je grootste concurrent en is het doel om hem te verslaan. In sommige gevallen kan dit tot een kookpunt leiden binnen een team. Dit zijn vijf voorbeelden bij wie het botste op en naast de baan.

De gevechten tussen Ayrton Senna en Alain Prost zijn fenomenaal. Niet alleen omdat de twee coureurs geweldige gevechten op de baan uitvechten, maar ook vanwege de legendarische crashes.De twee rivalen schrijven historie met hun crash op het circuit van Suzuka. De incidenten van Senna en Prost hebben ervoor gezorgd dat hedendaagse Formule 1-teams kiezen voor een eerste rijder, met daarnaast een tweede rijder om conflicten, crashes en geld te besparen. Aan de rivaliteit komt in 1993 een eind. Alain Prost zet na het winnen van zijn vierde wereldtitel een punt achter zijn loopbaan.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden