Guanyu Zhou: Leuk om mijn naam bovenaan te zien

door Tim Koenders
Guanyu Zhou 2022

Gaunyu Zhou had na de tweede testdag de snelste tijd op zijn naam staan. Uiteraard zegt de snelste tijd tijdens een testdag niet zo veel maar toch vond de Chinees het leuk om zijn naam bovenaan de tijdenlijst te zien.

Guanyu Zhou maakt zich op voor zijn tweede seizoen in de Formule 1. De Chinees rijdt ook dit jaar weer voor Alfa Romeo. Een team dat vorig jaar sterk begon maar naarmate het seizoen vorderde steeds verder terugzakte in het middenveld. Met de drie topteams is het tijdens een raceweekend erg onwaarschijnlijk dat je een Alfa Romeo met de snelste tijd ziet na afloop van een sessie. Tijdens de testdagen is dit volledig anders. Rondetijden zeggen bijna niets en de focus ligt vooral op het afwerken van testprogramma’s. Guanyu Zhou reed op vrijdagmiddag op de zachtste band de snelste tijd.

Positief

“Natuurlijk snappen we dat dit slechts de testdagen zijn en dat iedereen zijn eigen programma rijdt. Maar toch voelt het wel fijn dat mijn naam bovenaan de tijdenlijst staat.” Dat liet de Chinees weten op de website van zijn team. “Het was gewoon een erg positieve dag, we hebben de dingen gedaan die we wilden doen. Gedurende de dag voelde ik mij steeds comfortabeler in de auto. Dit was mijn laatste testdag. Ik kijk uit naar volgende week, ik ben er klaar voor.”

Lees ook: 2023 ingeluid: eerste meters op Bahrein

Lees ook: Mercedes bevestigt zeven junioren voor 2023

Lees ook: Felipe Drugovich vervangt Lance Stroll tijdens testdagen

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden