Red Bull twijfelt: AlphaTauri verhuizen of verkopen?

door Tim Koenders
Red Bull Racing AlphaTauri

AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull Racing, kost te veel geld. Red Bull denkt aan een oplossing en lijkt een afweging te moeten maken tussen het team verhuizen naar Groot-Brittannië of het team verkopen.

AlphaTauri, het voormalige Toro Rosso reed haar eerste race in de Formule 1 in 2006. Toro Rosso, de Italiaanse vertaling van Red Bull, was het zusterteam van het grote Red Bull Racing. In 2020 werd de naam van het team veranderd in AlphaTauri. Uiteraard bleef het team gelinkt aan Red Bull Racing maar daar zou binnenkort nog wel eens verandering in kunnen komen. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Auto Motor und Sport zou Red Bull het team te duur vinden.

Yuki Tsunoda in de AlphaTauri tweede testdag Bahrein 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

Efficiëntie

AlphaTauri is gevestigd in Faenza in Italië terwijl veruit de meeste teams in Groot-Brittannië te vinden zijn. De aerodynamische afdeling van het team zit al wel in Groot-Brittannië. Erg efficiënt is dat uiteraard niet. Om het efficiënter te maken, en dus kosten te besparen, zou het hele team naar Groot-Brittannië kunnen verhuizen. Een andere manier om de kosten te beperken is een volledige verkoop van het team. Een naam die dan direct naar boven komt is Andretti. Het blijft voor nu afwachten welke afweging Red Bull gaat maken.

Lees ook: Max Verstappen zeer positief na testdagen

Lees ook: Guanyu Zhou: Leuk om mijn naam bovenaan te zien

Lees ook: Felipe Drugovich vervangt Lance Stroll tijdens testdagen

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden