Lewis Hamilton: Bandenwarmerverbod gevaarlijk en zinloos

door Patrick Wuite
hamilton bahrein 2023

Lewis Hamilton noemt het verbod op bandenwarmers, dat normaliter vanaf 2024 in gaat, gevaarlijk en zinloos. "Het is echt wachten op een groot incident."

Het is de bedoeling dat het verbod op bandenwarmers volgend jaar in gaat. Al zullen de nieuwe regenbanden van Pirelli, die vanaf Imola gebruikt gaan worden, geen bandenwarmers gebruiken. Sommige coureurs hebben al wat testwerk gedaan voor de Pirelli-banden van 2024 en gebruikten daarbij geen bandenwarmers. Lewis Hamilton was één van de coureurs die het heeft uitgetest en hij was bijzonder kritisch na afloop.

"Levensgevaarlijk", noemt de zevenvoudig wereldkampioen het. "Het is echt wachten op een groot ongeluk. Vanuit veiligheidsoogpunt zou ik het zeer onverstandig vinden", vertelt Hamilton aan RaceFans.

hamilton 2023

Regenbandentest

Charles Leclerc heeft onlangs de nieuwe regenbanden zonder bandenwarmers uitgetest maar denkt dat Pirelli nog wat werk te verzetten heeft bij de droogweerbanden. "De full wets deden het erg goed zonder bandenwarmers. Intermediates waren wat lastiger, maar de slicks zijn zeer tricky. Het duurt een paar rondes om ze op temperatuur te krijgen", aldus de Ferrari-coureur.

Lees ook: Rachid Finge presenteert deze week F1 aan Tafel

Lees ook: Guanyu Zhou: Leuk om mijn naam bovenaan te zien

Lees ook: Max Verstappen zeer positief na testdagen

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden