Red Bull en McLaren bespreken motorendeal

Christian Horner aan de pitmuur kwalificatie GP Saoedi-Arabië 2022

Red Bull en McLaren zijn in gesprek over het leveren van motoren. Red Bull heeft een eigen motorenlijn en ziet een klantenteam wel zitten. Mogelijk zal dat dus McLaren worden. 

Red Bull-teambaas Christian Horner vertelde in Bahrein tegen de verzamelde pers dat de gesprekken met McLaren-baas Zak Brown gaande zijn. "We zijn vanaf 2026 zelf motorenleverancier. Het is dan niet gek om met andere teams in gesprek te gaan over een potentiële deal voor het leveren van motoren."

Bevestiging vanuit McLaren

McLaren bevestigt op hun beurt dat de gesprekken hebben plaatsgevonden. "We hebben inderdaad gesprekken gevoerd hierover", aldus teambaas van McLaren Andrea Stella. "We hebben nu een goede band met Mercedes (de huidige leverancier), maar we willen weten welke andere leveranciers in de markt zijn." Stella benadrukt dat het een verkenningsgesprek was.

Andrea_Stella_TEE9884

Eerder wisten we al te melden dat McLaren een mogelijke samenwerking met Honda ook besproken heeft. 

Data

Volgens Red Bull zitten er voor beide kanten positieve punten aan een mogelijke samenwerking. De ontwikkeling van de motor is dan niet alleen bij het team van Red Bull en AlphaTauri, maar ook McLaren helpt een handje mee. Wel benadrukt Horner dat het niet om geld gaat. "We hebben ook een budgetplafond met motoren, dus geld zal het ons niet opleveren."

Lees ook: Fernando Alonso: Nooit gedacht dat het zo goed zou zijn

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Bahrein: VT 3 & Kwalificatie

Lees ook: Lance Stroll: Een week geleden lag ik nog in het ziekenhuis

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden