Fernando Alonso: Nooit gedacht dat het zo goed zou zijn

Alonso in auto Bahrein 2023

Fernando Alonso start de Grand Prix van Bahrein als vijfde. Iets wat onwerkelijk voelt voor de Spanjaard. Met Aston Martin mag hij nu de strijd aangaan met Ferrari en Mercedes, iets wat ondenkbaar was voor Alonso. 

Tijdens de wintertesten liet de Aston Martin al goede dingen zien, maar de vraag was of ze dat vast konden blijven houden. Dat is gelukt. Fernando Alonso start tijdens de Grand Prix van Bahrein namelijk als vijfde, tussen de Ferrari en Mercedes in. Voor de Spanjaard voelt het onwerkelijk aan en had hij nooit gedacht de strijd aan te mogen gaan met Ferrari en Mercedes. Door de top 5 start is een podiumplek in beeld, iets waar Alonso zeker voor gaat. 

"Dit is nog maar het begin"

Alonso maakte dit jaar de overstap van Alpine naar Aston Martin. Dat het resultaat zo snel zo goed zou zijn had hij nooit durven dromen. "Ik had nooit gedacht dat het zo goed zou zijn. Het is een ongelofelijk resultaat. De auto die ik nu rij is een van de beste en dit is nog maar het begin", vertelt de Spaanse coureur tegenover F1.com. Doordat de Aston Martin een goede basis heeft is het voor Alonso een goed platform om verder op te bouwen. "We hebben nu een goed platform om op te bouwen voor de komende races."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

Vechten met Ferrari en Mercedes?

Dat Alonso zich met Aston Martin mag aansluiten bij Ferrari en Mercedes was ondenkbaar voor hem, maar niet helemaal onmogelijk. "We vechten gewoon met Ferrari en Mercedes, dat was ondenkbaar acht maanden geleden. Het voelt bijna te goed om waar te zijn", aldus Alonso. Als hij het sterkste punt van de auto moet aanwijzen is dat toch wel de race pace van de groene bolide. "Het sterkste punt van de auto is de race pace en met het starten in de top vijf liggen er mogelijkheden. We zitten enorm dicht bij het podium en dat gaan we niet verliezen."

Lees ook: Lance Stroll: Een week geleden lag ik nog in het ziekenhuis

Lees ook: Onvoldane gevoelens bij Williams na kwalificatie Bahrein

Lees ook: Carlos Sainz: Red Bull ligt voor op ons en de rest

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden