Carlos Sainz: Red Bull ligt voor op ons en de rest

Carlos Sainz in auto vrijdag Bahrein 2023

Carlos Sainz heeft tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein de vierde tijd neergezet. Voorafgaand van de grand prix werd er veel verwacht van Ferrari, toch kampen zij met wat problemen. 

Voor Carlos Sainz verliep de kwalificatie in Bahrein niet geheel vlekkeloos. Het gehele weekend heeft de Spanjaard het niet al te makkelijk en zo ook niet tijdens de kwalificatie. De Ferrari coureur heeft desondanks de vierde tijd neergezet, maar ziet veel verbeterpunten voor tijdens de race. Zo ziet hij dat Red Bull het te kloppen team dit jaar gaat zijn en zit Ferrari op gelijke hoogte met Aston Martin en Mercedes. 

Progressie

Tijdens de wintertesten leek het erop dat de strijd tussen Red Bull en Ferrari weer zal losbarsten. Echter, blijken de problemen bij Ferrari iets groter dan gedacht. Carlos Sainz zit er het hele weekend net naast. Zo ook tijdens de kwalificatie, waar hij de vierde tijd heeft neergezet. "Sector 2 en sector 3 zijn de hele zaterdag al lastig en om eerlijk te zijn heb ik het hele weekend al moeite. Vandaag lukte het wel om iets terug te komen en zagen de rondes er iets beter uit", aldus Sainz. Die, ten opzichte van de vrijdag, wel al progressie ziet in de Ferrari. "Als je naar de situatie kijkt is het natuurlijk niet ideaal, maar het is progressie ten opzichte van de vrijdag."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Carlos Sainz (@carlossainz55)

Red Bull versus de rest

Voor Carlos Sainz is het doel om Red Bull uit te dagen echter zal dat lastig worden. Toch gaan ze proberen met de strategie het team uit de tent te lokken. Volgens de Spaanse coureur loopt Red Bull enorm voor op de rest van de teams en dan met name op de race pace. "Als je kijkt naar de race pace loopt Red Bull voor op ons. Het gaat lastig worden om ze tijdens de race uit te dagen. We gaan proberen om met de strategie ze uit de tent te lokken", vertelt de Ferrari coureur tegenover F1.com.

Als Sainz zich met een team moet meten is dat Aston Martin en Mercedes. Tijdens de race zal hij dan voornamelijk naar die teams moeten kijken. "Aston Martin en dan met name Fernando Alonso ziet er snel uit. Het zal een gevecht worden met Aston Martin en Mercedes. Het is dan ook goed dat we zo dicht bij elkaar zitten, behalve de Red Bull, die ligt iets voor op ons."

Lees ook: Nyck de Vries: Laatste ronde te veel fouten gemaakt

Lees ook: Nico Hülkenberg: Q3 was niet perfect

Lees ook: George Russell: Precies wat we hadden verwacht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden