George Russell: Precies wat we hadden verwacht

George Russell Belgie

George Russell is tevreden na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. Na een slechte vrijdag wil hij zijn team bedanken. De auto voelde op de zaterdag namelijk een stuk beter.

Tijdens de wintertest zag de auto van Mercedes er niet zo heel snel uit. Zeker niet in vergelijking met de concurrentie. Naast de concurrentie van Ferrari en Red Bull dat het team wel had verwacht doet ook Aston Martin mee om de prijzen. George Russell startte het seizoen in 2022 zeer constant. Dit jaar zal hij dit uiteraard wel wéér willen doen. Het team staat er beter voor in vergelijking met vorig jaar. Tijdens de eerste twee delen van de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein leek Russell mee te strijden om de pole. In Q3 gaf hij uiteindelijk ruim zes tienden toe. Zijn tijd was genoeg voor de zesde startplaats.

Wat kan Alonso?

“Ik wil alle engineers en mensen bij de fabriek bedanken die vannacht alle snelheid gevonden hebben. Ik denk dat dit precies de plaatsen zijn waar we verwacht hadden dat we zouden staan.” Dat liet de Brit weten tegenover Formula 1. “Natuurlijk zijn we er niet helemaal positief over. We hebben geen idee wat Fernando morgen kan gaan doen. We denken wel dat de twee Red Bull’s weg zullen rijden van de rest van het veld.”

Lees ook: Verstappen pakt toch overtuigend pole in Bahrein

Lees ook: Pérez na tweede plek: Onze auto is beter in de race

Lees ook: Charles Leclerc: Niet verwacht voor pole te strijden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden