Nyck de Vries: Laatste ronde te veel fouten gemaakt

nyckdevriesalphatauribahrein

De eerste kwalificatie als AlphaTauri-coureur voor Nyck de Vries is tegenvallend verlopen. De Nederlander zette de negentiende tijd op de borden. De Vries heeft wel goede hoop op een goede racepace voor de race zondag.

De Vries stak hand in eigen boezem voor het teleurstellende resultaat. "We wisten dat de laatste run cruciaal zou zijn", aldus de 28-jarige Fries tegenover F1.com. "Ik verloor bij de start van die laatste ronde al de achterkant. Zowel bij bocht één als bij bocht twee gebeurde dat. Daardoor was die ronde al afgeschreven, zeker nadat ook in bocht acht hetzelfde gebeurde."

Bandenproblemen

Volgens De Vries lag het aan de bandentemperatuur dat hij de achterkant zo vaak verloor. "De banden waren niet op de juiste temperatuur. Het was frustrerend om zo mijn eerste kwalificatie als vast coureur af te sluiten."

Goede hoop

Ondanks een teleurstellende zaterdag ziet de Nederlander kansen voor de race op zondag. "Onze longruns zagen er best goed uit, in ieder geval beter dan de snelheid over één rondje. Daarbij kan de wind ook nog eens meespelen, dus we zullen zien wat er morgen daarmee gebeurd." 

Lees ook: Pérez na tweede plek: Onze auto is beter in de race

Lees ook: Charles Leclerc: Niet verwacht voor pole te strijden

Lees ook: Nico Hülkenberg: Q3 was niet perfect

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden