Nico Hülkenberg: Q3 was niet perfect

Nico Hulkenberg Haas

Nico Hülkenberg is zeer tevreden na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. De Duitser mag de eerste race van het seizoen als tiende aanvangen.

Nico Hülkenberg maakt dit jaar zijn rentree in de koningsklasse van de autosport. Na een aantal jaar afwezig te zijn geweest maakt hij dit jaar zijn rentree bij het team van Haas. Samen met Magnussen heeft het team een zeer ervaren line-up. De eerste kwalificatie in 2023 voor de Duitser belooft veel goeds. Het is duidelijk dat hij het rijden in de Formule 1 nog niet is verleerd. De Haas-coureur ging vlekkeloos door de eerste twee delen van de kwalificatie. Eenmaal in Q3 kwam hij even buiten de baan waardoor zijn ronde werd afgenomen. Dit koste hem uiteindelijk één plaatsje.

Zware race

“Jammer genoeg was het in het derde deel van de kwalificatie niet perfect maar dat verpest mijn dag totaal niet. Ik ben heel blij met de rondes die ik heb kunnen rijden.” Dat laat Hülkenberg weten na afloop van de kwalificatie tegenover Formula 1. “We zagen gisteren al dat we er over één ronde goed bijzaten. Ik verwacht dat het morgen een zware race gaat worden.”

Lees ook: Verstappen pakt toch overtuigend pole in Bahrein

Lees ook: Pérez na tweede plek: Onze auto is beter in de race

Lees ook: Charles Leclerc: Niet verwacht voor pole te strijden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden