Onvoldane gevoelens bij Williams na kwalificatie Bahrein

Logan Sargeant testen Bahrein 2023

Er heerst bij Williams een onvoldaan gevoel na de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. Logan Sargeant kwam tot zijn frustratie nét tekort voor Q2. Alexander Albon is tevreden, maar er had volgens hem meer in gezeten.

Sargeant zette dezelfde tijd niet als Lando Norris, maar aangezien de Amerikaan zijn tijd later zette dan zijn Britse concurrent werd hij onder hem geklasseerd. Hierdoor miste Sargeant de tweede kwalifcatie. "Dat was frustrerend", aldus Sargeant tegenover F1.com. "Om eerlijk te zijn had ik de auto om Q2 te halen. In sector één maakte ik een fout, dat was de reden dat ik het niet haalde. Ik heb nu een goede fundatie om verder op te bouwen." 

Albon: Vleugelschade maakte Q3 halen onmogelijk

Alexander Albon zag dat Q3 haalbaar was, maar dat beschadigingen aan de voorvleugel dat onmogelijk maakte. "Ik weet niet of het al voor de ronde zo was, maar de schade maakte het onmogelijk een goede ronde te rijden. Zonder die schade hadden we Q3 echt kunnen halen. We hebben ten opzichte van vorig jaar echt een stap gezet."

Punten haalbaar

Sargeant is optimistisch nadat Williams de stap richting punten gezet heeft. "De snelheid over één ronde is natuurlijk anders dan over een langere periode, maar het ziet er prima uit. In de longruns voelde ik me gewoon erg goed in de auto. Het geeft me dan ook een optimistisch gevoel voor de race van zondag."

Albon ziet dat de racepace goed zit bij Williams. "Als ik naar de longruns van de vrijdag kijk lijkt het erop dat de snelheid daar beter zit dan in de snelheid over één rondje. Het kan een hele spannende worden, zeker met het feit dat de meeste teams nog twee sets harde banden hebben."

Lees ook: Nyck de Vries: Laatste ronde te veel fouten gemaakt

Lees ook: Nico Hülkenberg: Q3 was niet perfect

Lees ook: Carlos Sainz: Red Bull ligt voor op ons en de rest

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden